Pesäpalloliiton eteläisellä alueella toimii useampi urheiluakatemia, jossa nuoret pesäpalloilijat pääsevät kehittymään viikoittaisissa yhteisharjoituksissa. Urheiluakatemioita on pääkaupunkiseudulla, Kouvolassa, Haminassa ja Forssassa. Lisäksi Hyvinkäällä ja Laitilassa järjestetään urheiluvalmennusta yläkouluikäisille ja 2. asteen opiskelijoille. Yhteensä akatemiaharjoittelun ja urheiluvalmennuksen piirissä on noin 100 pesäpalloilijaa eteläisellä alueella.

Tiivis osa nuoren urheilijan harjoittelukokonaisuutta

Etelä-Kymenlaakson alueella, Haminassa, urheiluakatemia harjoittelee kahtena arkiaamuna viikossa. Mukana on kaksikymmentä urheilijaa.

Meillä Akatemia on tiiviisti nivottu yhteen joukkueen harjoittelukokonaisuuden kanssa. Akatemiassa tehtävät harjoitteet ovat osa suunniteltua harjoitusohjelmaa, ei ylimääräinen lisä tai vapaaehtoinen treeni. Akatemian harjoituksissa on mahdollisuus keskittyä niiden asioiden treenaamiseen, joihin joukkueen yhteisissä harjoituksissa jää muuten vähemmän aikaa, kertoo Haminan akatemiavalmentaja Marko Hovi.

Etelä-Kymenlaakson pesisnuoret harjoittelevat Haminassa.

Forssassa urheiluakatemia käynnistettiin vuonna 2014, jolloin ensimmäisen vuoden ajan toimintaa oli lukion valinnaisena liikuntakurssina. Heti seuraavana vuonna perustettiin Forssan Urheiluakatemia. Tällä hetkellä mukana urheilee parikymmentä nuorta.

Kouvolan akatemiassa treenataan laadukkaasti ja monipuolisesti.

Urheiluakatemian harjoittelu opettaa nuoria urheilijoita rytmittämään ja ajattelemaan omaa arkeaan ja harjoitteluaan kokonaisuutena. Kun viikossa on kaksi kahden harjoituskerran päivää, on lepoa, ruokailua ja palautumista ajateltava tarkemmin. Moni urheilijoista on myös omassa valmennuksessani, jolloin pystymme tasapainoilemaan sopivan kuormituksen kanssa. Jos tiistai-iltana on kovatehoinen juoksutreeni, niin keskiviikon akatemiaharjoitus otetaan kevyemmin, kertoo valmentaja Ari Kenttäaho Forssan Urheiluakatemiasta.

Forssan Urheiluakatemiassa opitaan lajitaitojen lisäksi kokonaisvaltaista urheilijan arkea.


Monipuolista harjoittelua yhdistettynä opintoihin

Akatemiatoiminta on suunnattu tavoitteellisesti urheileville toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoille. Osassa akatemioita on mukana myös yläkouluikäisiä tai työssäkäyviä urheilijoita. Harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa, pääosin aamuisin.

Pääkapunkiseudun akatemiassa on pesäpalloilijoita monesta eri joukkueesta.

 

Tutustu alueemme akatemioihin!