Pohjoisen alueen leirikesä 2024 poikkeaa menneistä vuosista hivenen, sillä tällä kertaa E- ja D-ikäiset osallistuvat samaan leiritapahtumaan Kempeleessä 13.-16.-6. Haapajärvellä järjestetään tuttuun tapaan pesisperheen pienempien, G- ja F-ikäisten leiri 7.-9. kesäkuuta.

Aiemmin pohjoisella alueella on totuttu viettämään alueleirejä jokaiselle ikäluokalle erikseen, mutta tälle vuodelle siirryttiin muualla Suomessa toimivaan, ikäluokkia yhdistelevään malliin. Isommilla joukkuemäärillä pienennetään leirinjärjestäjän taloudellista riskiä ja vapautetaan lisäpäiviä aluesarjojen peleille. Lisäksi sekä E- että D-ikäisten leiri järjestetään viikonloppua vasten, mikä mahdollistaa myös vanhempien mukana olon paremmin.

On todella hienoa saada tällainen uudentyyppinen alueleiri järjestettäväksi Kempeleeseen. Meillä tulee olemaan lähes sama motivoitunut leiriorganisaatio kasassa kuin viime kesänäkin (D-ikäisten alueleirillä). Myös seuran junioreiden vanhemmat huomasivat viime kesältä, kuinka leirin järjestäminen palvelee kaikkia ikäluokkia, kommentoi Kempeleen D-E-leirin johtaja Janne Mäkelä.

Kempeleen leirin johtaja Janne Mäkelä

Kun kaksi alueleiriä yhdistetään, leiriläisten määrä luonnollisesti tuplaantuu. Kempeleeseen odotetaan 50-60 joukkuetta, mikä luo osaltaan ”valtakunnanleirimäisen” tunnelman. Haasteisiin varaudutaan Kempeleessä huolella:

Viime kesältä saimme paljon hyvää palautetta, ja niillä toimintatavoilla jatketaan. Kenttien laatu sekä määrä on ikuisuusongelma leirien kanssa, ja niiden kehittämisen otammekin erityisesti agendalle ensi vuoden leiriä suunnitellessamme. Tervetuloa jälleen Kempeleeseen ensi kesänä, Mäkelä päättää.

Alueleirien päivämäärät:

Haapajärven G-F-ikäisten leiri: 7.-9.6.2024

Kempeleen E-D-ikäisten leiri: 13.-16.6.2024

Alueleiri-ilmoittautumiset alkavat alkuvuodesta pesistuloksissa, ja niistä informoidaan seuroja tarkemmin lähempänä.