Jatkossa Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen aluevastaavana toimii entinen seurakehittäjä ja koulutusvastaava Akseli Wiik. Pitkän uran Pohjois-Suomen Pesiksessä ja sittemmin Pohjoisella alueella tehnyt Kimmo Hirsilä siirtyy liiton projekti- ja hankevastaavaksi kokopäiväisesti.

Jo vuonna 1993 Oulussa Pesäpalloliiton työuran aloittanut Hirsilä vastaa jatkossa valtakunnallisesti muun muassa kenttäolosuhteiden kehittämisestä yhdessä kaupunkien ja kuntien kanssa. Lisäksi Hirsilän vastuualueeseen kuuluvat erilaiset tukihankkeet seurojen kanssa valtakunnallisesti.

Pohjoisen alueen kilpailu-, tuomari-, leiri-, koulutus- ja seuratoiminnasta vastaa jatkossa Akseli Wiik. Siirtymää työtehtävien välillä on tehty kuluneen kevään ja kesän aikana, ja syyskuun alusta tehtävä on kokopäiväisesti Wiikillä. Luottamustoimena tehtävää tukemassa jatkaa alueen johtoryhmä, jonka uuden kaksivuotiskauden jäsenet valitaan lokakuun lopulla.

‒ Iso kiitos Kimmolle kuluneista vuosista! Työnimikkeen muuttuessa itse työnkuva ei itselläni hirveästi eroa menneestä, sillä pääpaino on edelleen seurojen sekä lajin hyvinvoinnissa. Selvänä kehityskohteena koen alueellisen viestinnän, johon paukkuja tullaankin lataamaan entistäkin enemmän, vaikka olemme siinä jo tuntuvasti kehittyneetkin. Merkitsevä arvo työssäni on avoimuus, ja toivonkin, että seurat ja pesisväki oppivat nopeasti olemaan yhteydessä aina, kun siltä vähääkään tuntuu, kommentoi Wiik.

Yhteys Pohjoisen alueen asioissa: akseli.wiik@pesis.fi / 0408334490