G- ja F-ikäisten alueleiriä on vietetty Haapajärvellä kuluneena viikonloppuna. Lajiperheemme pienimpien leirin kruunasi leiriottelu Haapajärven Pesä-Kiilat – Kannuksen Ura, joka oli samalla myös seuran juhlaottelu. Ottelun tauolla Pesäpalloliitto ry. palkitsi 100-vuotisjuhlavuonnaan lajin eteen merkittävää työtä tehneitä ihmisiä.

Palkitut (artikkelikuvasta järjestyksessään vasemmalta):

Jaana Ojaniemi,
Jaanalla on takana lähes 30-vuotinen taival Pesä-Kiilojen johtokunnassa, joista 15 vuotta puheenjohtajana. Pesä-Kiilojen kasvatti, joka pelaajaurallaan ylsi Ykkössarjaan saakka. Luottamustehtäviä Pohjoisen alueen johtoryhmässä sekä Pesäpalloliiton johtokunnassa. Jaana on vienyt lajia eteenpäin myös valmentajana, pelinjohtajana ja valmentajakouluttajana. Leirijohtajan tehtävissä Jaana on toiminut useasti, kuten myös tällä leirillä.

Teuvo Nyman,
Teuvolla on pitkä tausta Reisjärven Pilkkeen puheenjohtajana – Junioripesäpalloilun edistäjä ja kasvattaja  vuosikymmenien ajan – pelinjohtajana, valmentajana ja seuratyöntekijänä. Erityismaininta Teuvon pitkästä ja menestyksekkäästä tuomariurasta. Pesäpalloilun monitoimimies ja sydän Reisjärvellä.

Tapani Pekkarinen,
Kinnulan Kimmojen toiminnan avainhahmoja vuosikymmeniä. Tapani on Keski-Pohjanmaan pesiksen entinen puheenjohtaja, joka on piirtänyt suuntaviivoja liittojohtokunnassa saakka. Tuomaritoiminnassa Tapani on ollut erittäin aktiivisena muun muassa kouluttajana jo 80-luvulta saakka.

Kari Kauppinen,
Kari on henkeen ja vereen Halsualaisen ja Keski-Pohjalaisen pesäpalloilun tukipilari – erittäin aktiivinen ja keskeinen toimija Keski-Pohjanmaan Pesiksessä. Halsualla pelaajana, pelinjohtajana, puheenjohtajana ja kuuluttajana – seuratasolla tehnyt pesäpallossa kaikkea mahdollista. Järjestötoiminnassa Kari on ollut mukana vuosikymmeniä.

Kari Haapakoski,
Kari on ollut Ylivieskan Kuulan keskeisiä toimijoita vuosikymmenten ajan. Pelaajaurallaan eteni  mestaruussarjaan saakka, jonka jälkeen muun muassa pelinjohtajana, jaoston jäsenenä ja puheenjohtajana. Pitkän linjan pesäpalloihminen – Kari tekee töitä lajin hyväksi alusta loppuun saakka. Lapset ja lapsenlapset jatkavat perintöä.

Seppo Mustonen,
Seppo muutti Haapajärvelle opettajaksi 70-luvulla, toi samalla pesäpallon Haapajärven katukuvaan. Luottamustehtäviä löytyy liittojohtokunnasta ja Keski-Pohjanmaan pesiksestä. Pesä-Kiilojen perustajapuheenjohtaja. Pelaajaura pääsarjatasolla saakka.

Valokuvaus Laura&Antti Nevalainen