Jymyn yhteistyökumppanit näyttelevät niin ikään keskeistä roolia projektissa. Jymy haastaa itsensä lisäksi mittavan yhteisönsä sekä yritysverkostonsa ekologisesti kestävämpiin valintoihin.

– Urheiluseuroilla on todella merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa – eritoten sosiaalisesta näkökulmasta katsottuna – eikä se rooli tule siitä miksikään muuttumaan. Maailma sen sijaan muuttuu ja myös urheiluseurojen tulee adaptoitua sen mukana, toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi Superjymyn tiedotteessa.

Matkalla hiilineutraaliksi -tavoitteen myötä Superjymy kiinnittää tulevan kauden osalta huomiota joukkueen matkustamiseen sekä ottelutapahtumiin uudistuvalla stadionilla Hiukassa. Projektia on valmisteltu jo pidemmän aikaa, mutta merkittävimmät ensiaskeleet otetaan heti kauden kynnyksellä.

– Lumme Energia ja Envitecpolis laskevat Jymyn ottelutapahtumien sekä joukkueen matkustamisesta syntyvän hiilijalanjäljen. Laskennan jälkeen rakennamme yhteistyössä polun, jonka tavoitteena on vähentää Superjymyn toiminnasta syntyviä päästöjä, Superjymyn markkinointipäällikkö Olli Korhonen avaa.

Jymyn tavoitteena on kuitenkin olla edellä mainituilta osin hiilineutraali jo kesällä 2022.

– Laskennan jälkeen kompensoimme hiilijalanjälkemme suomalaisen, ISO-sertifioidun Hiilinielurekisterin kautta kasvattamalla lisähiilinieluja suomalaisissa talousmetsissä.

– Ison kuvan tavoitteena on tähdätä nollapäästöisyyteen sekä vähentämällä että kompensoimalla päästöjä. Strategia tavoitteen saavuttamiseksi luodaan hetimiten, kun saamme kartoitettua alkukaudesta nykytilan yhteistyökumppaneiden kanssa, Korhonen jatkaa.

Jymy etsii jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita sekä palveluntarjoajia, jotka auttavat Jymyä löytymään ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi.

– Yksi ihminen tai edes yksi pesäpalloseura Kainuusta ei ratkaise maailmanlaajuista ongelmaa, mutta meillä on mahdollisuus olla suunnannäyttäjä, ympäristövastuuohjelmaa vetävä Korhonen taustoittaa.