Studion vakiokasvoina nähdään pesisfilosofi Mikko Kuosmanen ja pesisanalyytikko Olli Koski studioisännän Olli Korhosen vieraina. Pesäpallokriitikkona esiintyy paluusta pelikentille yli seitsemän vuoden tauon jälkeen haaveileva seitsenkertainen Suomen mestari Jimi Heikkinen.

Ohjelmasarjassa jokaiseen miesten superpesisjoukkueeseen pureudutaan yhden 20-30-minuuttisen jakson verran. Jokainen jakso sisältää myös ”Off-topic” -osion, jossa yksittäisen joukkueen syynäyksen lisäksi otetaan kantaa mielenkiintoisiin pesäpallon lähipiiriin liittyviin aiheisiin.

– Jaksojen pituus kertoo jo itsessään sen, että nyt pureudutaan pintaa syvemmälle. Nykytilanteen vuoksi meillä ei ole tällä hetkellä urheilua, mutta se ei poista mahdollisuutta spekuloida urheilulla, studioisäntä Olli Korhonen taustoittaa Jymyn nettisivuilla.

Ensimmäinen Pesis Talk Show -jakso nähdään ainakin Jymyn YouTube-kanavalla, Ruutu-palvelussa ja Kainuun Sanomien verkkosivuilla sunnuntaina 3.5. kello 19. Poikkeuksena ensimmäinen pesiksen tähtipelaajia ja eri pelipaikkojen parhaita käsittelevä jakso esitetään kaksiosaisena.