Vilkas pesiskesä on pelien osalta saatu päätökseen ja on aika palkita menestyneitä seuroja, joukkueita ja henkilöitä erilaisissa seurojen ,alueiden ja liiton tilaisuuksissa. Näistä seurojen omat kauden päättäjäiset ovat monelle nuorelle pesäpalloilijalle se kaikkien tärkein. Pohjoinen alue tulee palkitsemaan omalta osaltaan eri tahoja la 27.10.18 Oulussa järjestettävässä  Seurapäivässä johon kaikki alueen 38 seuraa tullaan kutsumaan. Pesäpalloliitto juhlii ja palkitsee omalta osaltaan 6.-7.10.18 järjestettävällä päätösristeilyllään Helsingistä Tallinnaan.
Pohjoisella alueella pelattiin kaikkiaan lähes 1000 pesäpallo-ottelua eri sarjoissa sekä paljon lisää 3 eri alueellisilla leireillä. Lisäksi Haapajärvellä järjestettiin kaikkien aikojen suurin valtakunnallinen Naperoleiri  jossa 94 joukkuetta ympäri Suomea mitteli paremmuuttaan.
Nyt on erilaisten yhteenvetojen ja päätöskokousten aika . Pohjoinen alue kokoustaa siis la 27.10.18  Oulussa järjestettävän Seurapäivän tiiimoilla. Seurapäivässsä alueen seurat tulevat valitsemaan alueen ehdokkaat Pesäpalloliiton johtokuntaan  sekä edustajat alueen johtoryhmään vuosiksi 2019-2020.    Pesäpalloliiton syyskokous järjestetään la 24.11.18  Jyväskylässä.