Alueleirihakuun tästä (kriteerit linkistä).

Pesäpalloliiton pohjoinen alue avaa alueleirihaun kahteen eri leiritapahtumaan kesälle 2024. Leirit ovat isoja kokonaisuuksia, joissa talkoohenki on avainasemassa. Leireiltä järjestäjäseurat ovat perinteisesti jääneet plussalle myös taloudellisesti, ja tuloja on ohjattu oman junioritoiminnan kehittämiseen. Ensimmäistä kertaa haku avataan myös D-E-ikäisten yhdistetylle leirille, joka on isompi kokonaisuus – suuruusluokaltaan lähempänä valtakunnallista leiriä kuin perinteisempää pohjoisen alueen alueleiriä.

  • Tänä vuonna järjestelyt sujuivat jälleen hyvin (Kärsämäellä, Ylivieskassa ja Kempeleessä) ja porukalla oli loistava leirifiilis. Nyt on aika kääntää katseet tulevaan ja siihen, miten pohjoisella alueella leirejä järjestetään. G-F-leiri jatkaa sellaisenaan, mutta tulevalle kaudelle haettavissa leireissä on D-E-ikäisten yhdistetty leiri, jolla haetaan sitä, että saadaan leirijärjestäjälle isompi kokonaisuus järjestettäväksi, joka on myös taloudellisesti järkevämpää. Monet kuluista on samoja joukkuemääristä huolimatta, kommentoi alueen puheenjohtaja Johanna Seppälä.

Perinteisesti alueella on järjestetty kolme leiriä, mutta tämän ja edelliskesän joukkuemäärien perusteella vuodelle 2024 kokeillaan uutta ratkaisua.

 

  • Haasteeksi muodostuu tietenkin kenttien riittävyys D-E-leirillä. Toivonkin, että seurat eivät miettisi asiaa yksi vaan ottaisivat sen naapuriseuran myös mukaan pohdintoihin ja harkitsisivat leirin järjestämistä yhdessä. Yksi vaihtoehto on se, että E:n pelit pelataan toisella paikkakunnalla, jossa myös majoittuminen on ja vastavuoroisesti D toisella. G-F-leiri säilyy yhä pienimuotoisena, joka mahdollistaa sen, että pienempikin seura pystyy sen järjestämään, mikä taas mahdollistaa kaikille alueen seuroille leirin järjestämisen, Seppälä päättää.