Nivalan ammattiopiston liikuntasalissa pesäpallolyönnin ääni tulee tänä talvena tutuksi. Meneillään on kuuma harjoituskausi, kun Nivala Pesiksen juniorit tahkoavat treenitunteja kasaan viikosta toiseen. Iso liikuntasali ja koko seinän mittainen lyöntiverkko mahdollistavat nivalalaisille pesiksen harrastajille erinomaiset harrastusmahdollisuudet läpi talven. Myös ammattiopiston juoksuratoja kulutetaan ahkerasti tulevan talven aikana.

Vetosivatpa Nivalan hienot harrastuspuitteet eräänä marraskuisena keskiviikkoiltana myös yhteistyöseura Oulaisten Huiman tyttöjunioreihin, kun D-tyttöjen kilpasarjajoukkue matkasi Oulaisista 50 kilometriä Suomen kartalla alaspäin yhteistreenejä varten.

Myös tulevana kesänä yhteistyötä tekevät seurat saivat kasattua yli 20 alueen D-tyttöä yhteen ja myös isompi määrä valmentajia mahdollitivat laadukkaan treeni-illan Nivalassa. ”Noissa yhteistreeneissä riitti kyllä sähinää ja tekemisen meininkiä”, totesi Nivala Pesiksen varapuheenjohtaja Heikki Kumpula innostuneena.

 

Harrastaja- ja joukkuemäärät positiivisessa kasvussa

Nivalassa pesäpallon harrastajia riittää varsin hyvin ja ensimmäistä kertaa koronapandemian alkamisen jälkeen myös seuran harrastajamäärät on saatu kasvuun. Tärkeää on myös, että pesäpallo on vakiinnuttanut paikkansa ympärivuotisena harrastusmahdollisuutena Nivalassa.Lisäksi Nivalan harrasteakatemia tarjoaa mahdollisuuden toisen asteen opiskelijoille treenata päivittäin huippuvalmennuksessa. Harrasteakatemian valmentajana toimii entinen Ykköspesis-pelaaja Jenna Häggman.

Tällä hetkellä Nivala Pesiksessä harrastaa kuusi juniorijoukkuetta: G-juniorit, F-tytöt sekä F-pojat, E-tytöt, D-pojat sekä D-tytöt. Lisäksi lauantaisin pyörivä pesisliikkari liikuttaa nuorimpia pesiksestä kiinnostuneita lapsia.

Seuran edustusjoukkueet pelaavat ensi kesänä sekä miesten, että naisten Maakuntasarjaa. Naisten maakuntasarjaan Nivala Pesis lähtee nuorella joukkueella ja yhdessä yhteistyöseura Ylivieskan Kuulan kanssa tulevaisuudessa tavoite on saada Nivalaan myös naisten Suomensarja-joukkue.

Nivalassa jokaiselle juniorille halutaan mahdollistaa omatasoisia otteluita ja tässä yhteistyö lähialueen seurojen kanssa nousee tärkeään asemaan. Kilpasarjajoukkueet saadaan kasaan yhteistyöseurojen kanssa, kun D-tytöt muodostavat yhteisjoukkueen Oulaisten Huiman kanssa, E-pojat Kärsämäen Katajan kanssa ja E-tytöt tahkoavat ensi kesänä kilpasarjaa yhdessä Ylivieskan kuulan kanssa. Lisäksi Nivala Pesiksen D-pojat vahvistuivat juuri neljällä pelaajalla Kinnulan Kimmoista.

Yhteistyössä on todellakin voimaa!

 

Satsauksia arkeen!

Nivala Pesis on satsannut tänä vuonna erityisesti juoksuvalmennukseensa. Seuran junioreita treeneissä juoksuttaa muun muassa viime vuosina kolme SM-mitalia saavuttanut estejuoksija Miika Tenhunen. Tenhusen lisäksi juoksuvalmennusosaamista seuraan tuovat Veijo Mursu sekä Jami Peltoniemi. Viikoittainen ammattilaisten vetämä juoksuvuoro on tuonut lisää laatua junioreiden treeniarkeen.

Jo ennestään hyvät harjoitusolosuhtet tulevat ottamaan tulevaisuudessa vielä yhden askeleen eteenpäin, sillä pian Nivalaan valmistuu uusi monitoimihalli urheilukäyttöön. Uusi monitoimihalli tulee mahdollistamaan monipuolisemmat ja paremmat harjoitusmahdollisuudet kaikille Nivalan urheiluseuroille, myös Nivala Pesikselle. Harjoitusolosuhteisiin seuran varapuheenjohtaja Heikki Kumpula on tyytyväinen ja uuden monitoimihallin valmistumista odotetaan jo kovasti.

Seurassa odotetaan myös innolla tulevia valmennus- sekä tuomarikoulutuksia. Etenkin tuomareiden koulutus tulee Kumpulan mukaan seurassa tarpeeseen, sillä innokkaiden tuomarien määrä kasvoi viime vuoden aikana hurjasti. Myös tuomaritoiminnan tulevaisuus näyttää siis Nivalassa valoisalta.

Viime vuosina Nivalan pesäpalloyhteisö on päässyt nauttimaan laadukkaista harjoitusotteluista ennen sarjakauden alkua, kun seura on järjestänyt puitteet miesten Superpesiksen harjoitusotteluille. Nivalassa ovat vierailleet lähimenneisyydessä nykyisistä Superpesis-seuroista muun muassa Kempeleen Kiri, Sotkamon Jymy sekä Vimpelin Veto. Maamme kärkijoukkueet ovat vetäneet odotetusti Nivalassa katsomot täyteen. Kesällä 2022 Nivalassa tahkottiin Haapajärven Pesä-Kiilojen isännöimä Ykköspesis-sarjaottelu!

Menneellä kaudella Nivalassa päästiin juhlimaan myös aluesarjan mitalia, kun seuran E-tytöt saivat aluesarjan päätteeksi pronssiset mitalit kaulaansa! Myös D-tyttöjen yhdistelmäjoukkue menestyi aluesarjassaan hienosti, ollen lopulta oman sarjansa neljäs.

Nivala Pesiksen arkea pääset seuraaman seuran Instagram (@nivalapesis)- ja Facebook-tilien kautta!

Teksti: Miska Peltoniemi