Aikuispelaajien palkintojen väri oli tilaisuudessa sinivalkoinen, sillä kauden parhaan tittelit pokkasivat Kempeleen Kirin Onni Määttä sekä Annika Linna. Vaikka ikävä loukkaantuminen lopetti Määtän kauden juuri ennen pudotuspelejä, pelasi hän elämänsä parasta pesäpalloa. Odottaa sopiikin, että ensi kaudella jyrkkä nousukäyrä jatkuu. Uransa ensimmäiseen Itä-Länteen valittu Annika Linna vakiinnutti paikkansa Superpesiksen kopparieliitissä kuluneena kautena ja myös otteet sisäpelissä kannattelivat KeKi:ä taistelussa sarjapaikasta.

Aikuisten Superpesistausta näkyi vahvasti myös vuoden tyttö- ja poikajunioreiden palkinnoissa. Kempeleen Kirin lukkarin tontin itselleen kaapannut Venla Ronkainen pelasi nousujohteisen kauden. Tulevaisuudessa naisten Superpesiksen pohjoisin joukkue voi huoletta luottaa siihen, ettei ulkopeli jää lukkaroinnista kiinni. Sotkamon Jymyn Iivari Vihanto yllätti monet valmiilla kopparin ja kärkimiehen pelillään. Tämä moderni, liikkuva ja lajitehokas koppari omaa potentiaalin maan kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Vuoden poikajuniori: Iivari Vihanto

Tuomariosastolla vuoden tuomaripariksi valittiin tasaisen vakuuttava duo Juuso Hyvönen sekä Olli Korhonen. Miehet näyttivät, että vaikka vastuuta pesäpallon parissa riittää muissakin tehtävissä, voi tuomarina siltikin kehittyä aivan terävimpään kärkeen. Nuorisotuomarin tittelin pokkasi monipuolisesti eri rooleissa viheltävä Verneri Vainiokangas, ja vuoden tuomarivastaavaksi kruunattiin Oulaisten Huiman ja Oulun Lippo Junioreiden Siiri Hietaharju.

 

Vuoden tyttöjuniori: Venla Ronkainen

Valmennuksen ja pelinjohdon saralla kunniaa jaettiin Kainuun maakuntaan. Vuoden pelinjohtajana palkittiin Kajaanin Pallokerhon sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Manu Vartia, joka jatkaa pelaajien kasvattamista ja opastamista modernilla, tutkittuun tietoon perustuvalla tyylillä. Juniorivalmennustiimeistä tämän vuoden ykkösenä palkittiin Sotkamon Jymyn C-poikien vetäjätrio Petteri Timonen, Timo Heikkinen ja Pasi Rautiainen.

Vuoden seuratoimijana palkittiin Simon Kirin todellinen moniottelija Janne Anttila. Vuoden joukkueena taasen jälleen kerran Sotkamon Jymyn poikien Superpesis, jonka vuosikausia ikäluokkaansa hallinnut 2003-syntyneiden kärki jättää juniorivuodet taakseen. Esimerkillisestä pesiskoulutyöstä palkittiin Napapiirin Pesis, jonka lasten ja aikuisten pesiskoulut ovat saaneet hienon suosion Rovaniemellä. Vuoden seurana palkittiin itseoikeutetusti toista kertaa peräjälkeen poikien Superpesiksessä mitaleilla ollut Veteli Pesis, jonka kasvatteja pelasi Superpesiksessä kuluneella kaudella yhteensä kuusi kappaletta.

Tilaisuudessa jaettiin palkintoja myös kansallispelimme todellisille aarteille – ihmisille, jotka ovat vieneet pesäpalloa omalla panoksellaan vuosien ja vuosikymmenten aikana valtavasti eteenpäin:

Kansallispelin edistäjät Jari-Pekka Aarrekivi (vas.) ja Jarmo Savukoski

Jari-Pekka Aarrekivi

Palkinto pitkäjänteisestä työstä oululaisen ja pohjois-pohjanmaalaisen pesäpallon hyväksi. Oulun Lippo Junioreiden entinen valmentaja, junioripäällikkö ja toiminnanjohtaja nosti yli vuosikymmenen mittaisella aikakaudellaan seuran uuteen kukoistukseen, josta esimerkkinä Suomen suurimman pesäpalloseuran titteli vuonna 2020.

Jarmo Savukoski

80-luvun lopulta tähän päivään saakka aktiivisesti pesäpallossa toimiva todellinen moniottelija, jolla on ollut suuri vaikutus useaan eri lajimme sektoriin. Nykyään ”Jamppa” tunnetaan enemmänkin tuomarina ja nimeäjänä, mutta taustaa löytyy seura- ja valmennustoiminnasta valtavasti. Savukoskea kuvastaa se, että hän ottaa joka vuosi uusia nuoria tuomareita siipiensä alle oppimaan lisää ammatin saloista.

Juuso Hyvönen

Pitkäaikainen toimija Sotkamon Jymyn ja kainuulaisen pesiksen puolesta. Hyvösen panos näkyy Sotkamossa todella monella sektorilla seuran sisällä ja sen ulkopuolella. Puhuttiinpa tilastoinnista, tuomaritoiminnan ohjauksesta, leirijärjestelyistä tai vaikkapa seuran mediatoiminnasta, on Hyvönen aina suurella panoksella ja sydämellä mukana.

Jussi Kujala

Kujala on Ylivieskan Kuulan pitkäaikainen toimija valmennuksessa ja junioritiimeissä, ja mies jatkaa yhä toimintaansa Keski-Pohjanmaan pesäpallon edistämiseksi. Perinteeksi muodostuneen jokakeväisen King Meal -turnauksen isä, joka on toiminut myös monissa luottamustehtävissä alueella.

Lisäksi tilaisuudessa jaettiin nousijapalkinnot maakuntasarjassa naisten puolella Muhoksen Pallo-Salamoilla sekä Haapajärven Pesä-Kiiloille. Miesten puolella lohkojensa ykköset olivat Kempeleen Kiri sekä Kärsämäen Kataja. Ykkössarjan nousijapalkinnon pokkasi Raksilan likkoinakin tunnettu Oulun Lippo Junioreiden naisten joukkue.

Lisää kuvia tilaisuudesta tulossa Pohjoisen alueen Instagramiin.

Kuvat: Miska Peltoniemi