Pesäpallon parissa useissa luottamustehtävissä ja seuratoiminnassa pitkäaikaisesti vaikuttanut Jaana Ojaniemi kannustaa seuroja alueleirijärjestäjiksi. Avainasemassa ovat talkoohenki ja uskallus lähteä tekemään yhdessä hyvää nuorten pesäpalloilijoiden vuoksi. Ojaniemellä on tuoreessa muistissa viime kesän G- ja F-ikäisten leiri Haapajärveltä.

Miten Haapajärven alueleiri sujui?

Leirihän meni meillä vallan mainiosti ja turvallisesti. Hyvää palautetta saatiin seuroilta pääosin, toki aina pieniä yksittäisiä asioita nousee pintaan.

Mitä alueleirin järjestäminen vaatii seuralta?

Loppujen lopuksi leirin järjestäminen ei todellakaan ole mitään tähtitiedettä. Kaupungin tai kunnan kanssa keskustelut majoitustiloista ja kentistä ovat tärkeässä asemassa. Meillä leirin järjestäminen oli paljolti yhteispeliä, johon seuran pelaajat C- ja B-ikäisissä sekä vanhemmat osallistuivat erittäin kiitettävästi. Talkoolaisia oli yhteensä satakunta, ja leirin tuotoilla saatiin mahdollistettua esimerkiksi talkoolaisina olleiden C-ikäisten Nuorisoleirin bussi- ja bensamaksut. Liitolta saimme hyvät ohjeet muun muassa turvallisuussuunnitelmiin ja muihin järjestelyihin.

Miksi alueleiri kannattaa järjestää?

Leiri elävöittää seuran toimintaa monella tapaa. Totta kai taloudellinen hyöty on plussaa niin joukkueille kuin seurallekin. Edellä mainittujen C-ikäisten lisäksi esimerkiksi keittiöhommia hoitaneiden D-tyttöjen kesän kuluja saatiin hyvin katettua. Seuralle jäi myös hyvin pohjarahaa, joka turvaa tulevien vuosien toimintoja. Kentät olivat meillä keskustan tuntumassa niin kyllähän leiri näkyi ja kuului myös katukuvassa. Myös paikalliset yritykset kiittivät, sillä väkimäärä näkyi selkeästi piristävänä ruiskeena myös heidän toiminnassaan, Ojaniemi päättää.

Tarkemmat vaatimukset mm. majoitustiloista ja kentistä löytyvät hakulomakkeelta.

Täyttäkää seuranne kanssa oheinen hakulomake 31.10.2022 mennessä:
Klikkaa itsesi tästä alueleirien hakulomakkeeseen!

Lopulliset päätökset kesän 2023 alueleireistä tekee alueen johtoryhmä.