Ottelu suoratoistetaan KPK Median Keskipohjanmaan, Perhonjokilaakson ja Lestijoki-lehden verkkosivuilla tilaajasisältönä (tutustumistilaus 1 € /kk). Ottelun selostaa Joni Mäki-Petäjä ja kommentaattorina toimii Petri Saari.

– Idea otteluun on muhinut monta vuotta. Peli oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna, mutta korona iski väliin. Nyt soittelin pelaajat läpi ja käytännössä kaikilta tuli vihreää valoa. Siitä järjestelyt lähti liikkeelle, Halsuan Toivon pesäpallojaoston puheenjohtaja Jarmo Pollari kertoo.

Pollari kertoo, että ottelun kautta on tarkoitus nostaa esiin sitä, kuinka paljon pesäpallon huippupelaajia edelleen löytyy noin tuhannen asukkaan kunnasta.

– Peli on myös kunnianosoitus paikallisille juniorityön vetäjille. Esimerkiksi Vesa Ruuska, Marko Kanala ja Petri Kauppinen ovat osanneet monia juttuja tehdä oikein, kun tulos on näin hyvä.

SM-mitalien määrällä mitattuna kovin nimi on Mikko Kanala, joka on Vimpelin Vedossa voittanut 11 SM-mitalia (3–5–3). Viiteen mitaliin ovat yltäneet Arttu Ruuska (2–2–1) Vedossa ja Kouvolan Pallonlyöjissä sekä Perttu Ruuska Vedossa (2–0–3). Mestaruutta Toivon tähdistösikermän pelaajista ovat juhlineet myös Kari Kellokoski ja Timo Torppa, joka viime viikonloppuna sai kultamitalin kaulaansa Mansen riveissä.

Toivon tähdistön kokoonpanossa on 12 pelaajaa, joista valtaosa on halsualaiskasvatteja. Lainapelaajista Aleksi Rantala tulee Vetelistä ja Riku Utanen Vimpelistä, mutta molemmat ovat pelanneet mm. Toivon B-pojissa.

– Eipä ole kohdalleni tällaista rosteria aikaisemmin osunut. Kyllä kelpaa toimia pelinjohtajana, sanoo Jukka Salmela, joka johtaa All Stars-joukkueen peliä yhdessä Jarmo Kauppisen kanssa.

Salmela uskoo, että kentällä nähdään hyvää pesäpalloa, vaikka urheilullista pistepanosta ei olekaan.

– Hymy huulilla, mutta voitto mielessä pelataan. Pikkuisen voi antaa pelaajille vapauksia, mutta tarkoitus on näyttää myös osaamista joukkueena, Salmela muotoilee pelisuunnitelmaansa.

Salmelakin on Toivon kasvatteja. Hän nousi nuorena seuran edustusjoukkueeseen ja pelasi Toivon paidassa Ykköspesistä 1990-luvun puolivälissä. Vuosituhannen vaihteessa Salmela edusti Veteli Pesistä ja Halsua-Veteli Pesistä ennen kuin siirtyi Jyväskylän Kiriin. Käytännössä aktiiviura päättyi ykköspesiksessä Lievestuoreen Kisan riveissä kaudella 2013.

Toivon vastustajaksi tulee siis Kannuksen Uran ykköspesisjoukkue, joka lukeutui viime kaudella sarjan yllättäjiin. Uran kokoonpanoon lukeutuu myös joukkueessa päättyneellä kaudella pelanneita, Superpesiksen Pattijoen Urheilijoiden ja Kempeleen Kirin lainapelaajia.

– Haastajana lähdemme otteluun, mutta uskon joukkueeseen. Meillä on takana vuosi yhteistä tekemistä, vastustaja puolestaan on koottu tätä peliä varten. Toki heidän meriittinsä ovat kovat, joten parasta pitää laittaa peliin, Uran pelinjohtaja Eetu Rekonen huomauttaa.

Halsuan Toivo All Stars

Suluissa tämän kauden seura ja sarjataso: MSU = miesten Superpesis, MYP = miesten Ykköspesis, MSS = miesten suomensarja

Timo Hanhisalo (Pattijoen Urheilijat, Raahe MSU)
Mikko Kanala (Vimpelin Veto MSU)
Otto Kauppinen (Koskenkorvan Urheilijat MSU)
Kari Kellokoski (Kankaanpään Maila MSU)
Eetu Koskela (Veteli Pesis MSS)
Aleksi Rantala (Koskenkorvan Urheilijat MSU)
Arttu Ruuska, Kouvolan Pallonlyöjät MSU)
Perttu Ruuska (Vimpelin Veto MSU)
Vili Ruuska (Kannuksen Ura MYP)
Toni-Pekka Sillanpää (Vähänkyrön Viesti MYP)
Timo Torppa (Manse PP, Tampere MSU)
Riku Utanen (Vähänkyrön Viesti MYP).

Pelinjohto: Jukka Salmela, Jarmo Kauppinen