Pesäpallon leiritoiminta on ollut jäissä viime vuodesta alkaen, mutta kahden viikon kuluttua päästään lähemmäksi normaalia. Alueleirin järjestelyille on saatu pitkin talvea ja kevättä vihreää valoa Kainuun pandemiapäällikön toimesta ja turvallisuus huomioidaan majoituksissa ja ruokailuissa. Kainuussa ulkotilaisuuksien järjestämiselle ei ole tällä hetkellä estettä.

Joukkueet pelaavat leirillä 7 – 8 peliä Sotkamon keskustan ja Vuokatin kentillä. Majoitukset tapahtuvat kahdella Sotkamon keskustan koululla. Sotkamon kunta on Jymy-Pesiksen kumppanina kenttä-, majoitus- ja ruokailutoiminnan järjestelyissä. 32 leirijoukkueen joukossa on Jymyltä mukana viisi joukkuetta. Muut osallistujat tulevat pääasiassa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueelta.

 

“Tartumme ilolla tähän positiiviseen haasteeseen. Mahtavaa, että nuorten pesisharrastustoimintaan saadaan jälleen leirikokemuksia. Seuramme järjestelyorganisaatiossa on sekä kokemusta että nuoruutta ja meillä on vahva tekemisen meininki. Kevään hyvän kehityksen myötä varmistukset ovat tulleet viimeisten viikkojen aikana ja tämän vuoksi leiristä päästään kertomaan vasta nyt, mutta joukkueet ja järjestäjät on pidetty ajan tasalla. Jymy-Pesiksen junioreita ja vanhempia on jo lupautunut mukaan järjestelyihin ja lisääkin mahtuu. Samalla harjoitellaan jo ensi vuoden valtakunnallista leiriä varten”, kertoo leirin johtaja Riikka Huotari.

 

Sotkamon leiri on ensimmäinen normaalisti järjestettävä pesäpalloleiri sitten kesän 2019. Leiritoiminta on pesisliikkeen ydintekemistä ja runsas ilmoittautuneiden joukkueiden määrä kertoo Sotkamon ja Vuokatin alueen kiinnostuksesta. Muita kesäkuulle suunniteltuja alueleirejä ei samassa laajuudessa ole saatu toteutettua. Pattijoen D-alueleiri muokkautui kaksipäiväiseksi turnaukseksi ja F- ja G-ikäisten alueleiri yksipäiväiseksi pienpeliturnaukseksi. Heinäkuussa ovat toteutumassa valtakunnalliset leirit Kajaanissa, Siilinjärvellä ja Loimaalla.

 

Tuomareille on yhä avoimia paikkoja leirillä. Tervetuloa hankkimaan kokemusta ja mukavia yhteiselon hetkiä Sotkamoon!

Artikkelikuvassa leirin järjestelykomiteaan kuuluvat Jymy-Pesiksen puheenjohtaja Unto Väisänen (vasemmalla), junioripäällikkö Vesa Tervo, leirin johtaja Riikka Huotari, kilpailutoiminnasta vastaava Juuso Hyvönen ja varapuheenjohtaja Mirja-Maija Hakolampi.

 

Lisätietoja
Riikka Huotari
leirin johtaja

0500371172

 

Juuso Hyvönen
kilpailupäällikkö
0407487381