Ajankohtaista

Tenavaleiri 2018

Kesän 2018 kohokohtia ovat F-G-ikäisten Naperoleiri Haapajärvellä 24.-28.7., E-ikäisten Tenavaleiri Kouvolassa 8.-13.7., D-ikäisten Suurleiri Tampereella 17.-22.7. ja C-ikäisten Nuorisoleiri Seinäjoella 29.7.-3.8.
Neljälle valtakunnalliselle leirille osallistui tänä kesänä ennätykselliset 398 joukkuetta. Ensi vuonna on lähellä 400 joukkueen maagisen rajapyykin rikkoutuminen.
Heinäkuu oli pesäpalloväelle jälleen todellinen tapahtumakuukausi. Imatran Itä-Lännellä aloitettiin, Sotkamossa pelattiin Tenavaleiri, Turussa yhdistettiin Suurleiri sekä World Cup -turnaus, Oulussa ratkottiin C-ikäisten Suomen mestaruudet ja Haminassa järjestettiin pitkästä aikaa valtakunnallinen leiri, tällä kertaa Naperoleiri F-G-ikäisille.
RSS ATOM
Leiriläiset ja kannustusjoukot ovat tervetulleita myös torstaiseen otteluun. Kuva: Teemu Parta

KPL-Tahko -otteluun pääsee nyt kympillä!

KPL:n edustusjoukkue kohtaa torstaina superpesisottelussa sarjan kuudentena olevan Tahkon.Vierasjoukkuetta johtaa Iiro Haimi, ja tähtikaartia ovat mailataituri Joni Rytkönen sekä yhdeksän kunnaria lyönyt Teemu Nikkanen.

Koplan hurja voittoputki on jo 18 ottelun mittainen. Voittamalla torstain ottelun KPL siirtyisi kärkeen Superpesiksen peräkkäisissä voitetuissa otteluissa. Nyt KPL jakaa ennätyksen Oulun Lipon vm. 1995 kanssa.

Voitolla rikkoutuisi myös seuraennätys. Mestaruuteen päättyneellä kaudella 1969 KPL voitti 18 ottelua peräkkäin.

Leiriläisten kannustusjoukot voivat ostaa jännittävään kamppailuun lippuja leirikansliasta vain 10 eurolla. Aikuisten lippu on normaalisti 15 euroa.

Tervetuloa matsiin!

Liikenne oli Tunnelikadulla jonkin aikaa poikki.

Tenavaleirin iltapalan jakeluauto törmäyksessä

Tenavaleirin iltapalan jakelu keskeytyi tiistaina, kun jakeluauto törmäsi Kouvolan keskustassa Tunnelikadun tunnelin seinään. Auto vaurioitui tilanteessa pahasti, mutta henkilövahinkoja ei onneksi sattunut.

Pakettiautossa olleet leiriläisten iltapalat on tätä iltaa varten saatu suurelta osin jo jaettua.

Lisätietoja: Jyrki Hyttinen, leirin johtaja 050 3297 333

SQUASHIIN TUTUSTUMINEN MAANANTAINA 9.7. JA TIISTAINA 10.7.

Squash on vauhdikas mailapeli, joka on erittäin toimiva oheisharjoittelumuoto pesäpallolle. Tuo joukkueesi tutustumaan squashiin pesisleirin aikana tiistaina 10.7. klo 10-18 välillä Kouvolan Tähti-Squashiin, Valtakatu 4, Kuusankoski. Varaa tunnin tutustumisvuoro osoitteessa https://www.kouvolansquashseura.fi/make-an-appointment-2/.

Klikkaa haluamaasi ajankohtaa tiistailta 10.7. Vihreät laatikot ovat vapaita vuoroja. Varaa vuoro joukkueesi nimellä. Tutustuminen on teille ilmaista, mailat ja pallot löytyvät lainaksi hallilta. Teitä ohjaavat Kouvolan Squash-Seuran pelaajat ja mm. innokas squashin harrastaja pesäpallon kaikkien aikojen lyöjäkuningas Sami Joukainen saattaa pistäytyä hallilla päivän aikana!

Jos ette ehdi tiistaina pelaamaan oikealle squashkentälle, niin maanantaina 9.7. on mahdollisuus testata Street Squashia Yhteislyseolla klo 10-15. Vetäjinä ja lajiin opastajina toimivat squashin maajoukkueryhmän pelaajat Milla Uusitalo, Meeri Särkkä, Joel Jalovaara ja Jaakko Vähämaa.

Mahdollisiin kysymyksiinne vastaa Mika Monto Suomen Squashliitosta, 0505839531 tai Jan Granberg Kouvolan Squash-Seurasta, 0400256070. Tervetuloa!

 

Pari klippiä squashista:

https://www.youtube.com/watch?v=aemNIPw3Aug

https://www.youtube.com/watch?v=5lRk46abZvs

Tykkimäen Huvipuisto ja Kouvolan Tenavaleiri rakentavat yhteistyössä unohtumatonta leirikokemusta

Kouvolan Tenavaleirin päätösiltaa vietetään torstaina Tykkimäen Huvipuistossa! Huvipuiston laitteet ovat leiriläisten käytössä iltapäivästä alkaen. Illan huipentaa Tykkimäen huvilavetilla supersuosittu Elias Kaskinen ja päivänsankarit! Lisäksi Tykkimäen nimissä pelaa Tenavaleirillä oma joukkue, johon kuka tahansa E-ikäinen (s.2006-2007) tyttö voi ilmoittautua mukaan!

Tykkimäen huvi-illan liput ovat etukäteen myynnissä Tenavaleiriläisille erikoishintaan. Sisäänpääsy Tykkimäkeen 15 euroa (portilta 34€). Sisäänpääsymaksu kattaa Huvipuiston hupirannekkeen ja keikan.

- Kouvola tunnetaan muun muassa Tykkimäen Huvipuistosta ja Kouvolan Pallonlyöjistä. Mahtavaa, että pystymme tarjoamaan leiriläisille hienoja elämyksiä myös pelikenttien ulkopuolella, Harri Liekola KPL:stä kertoo.

Joukkueiden sitovat tilaukset:

Tarjous on voimassa vain Tenavaleirille osallistuville joukkueille huoltajineen edellä mainittuna ajankohtana. Tarjoushinta edellyttää sitovan etukäteisvarauksen tekemisen osoitteessa huvipuisto@tykkimaki.fi viimeistään tiistaihin 22.6.2018 mennessä. Rannekelasku tulee olla maksettuna 6.7.2018 mennessä.

Sähköpostin aiheeksi kirjoita ”Tenavaleiri” ja anna viestissä henkilönimi + laskutusosoite.

Illan ohjelma:

Päätösillan ohjelma Tykkimäessä to 12.7.2018

klo 15.00–20.00 Tykkimäen laitteet käytössä

klo 20.00–21.30 Elias Kaskinen ja päivänsankarit

Tykkimäki tuo oman joukkueensa Tenavaleirille – Ilmoittaudu mukaan joukkueeseen

Tykkimäki osallistuu myös leirin pelitoimintaan tuomalla oman joukkueen tyttöjen pelisarjaan. Tykkimäki-joukkueeseen voivat osallistua sellaiset pelaajat, jotka eivät saa omaa joukkuettaan leirille.

Tykkimäki-joukkueen pelinjohtajana on pesäpalloliiton seurakehittäjä.

- Viime kesänä Sotkamon Tenavaleirin kokemukset vastaavanlaisesta toiminnasta olivat myönteisiä. Tykkimäki-joukkueella taataan kaikille halukkaille mahdollisuus osallistua leirille, vaikka omaa joukkuetta ei olisikaan. Hienoa olisi, jos pystyisimme tätä kautta tarjoamaan leirielämyksen myös juuri aloittaneille pelaajille, Liekola kertoo.

- Mahtava kokemus sellaisille lapsille ja nuorille, kenellä ei ole muuten mahdollisuuksia päästä leirille. Viime kesän leiriltä tuli oikein hyvä mieli ja palaute sekä lapsilta että vanhemmilta oli oikein hyvä. Tällaiselle on tilausta. Pesäpallolla on mahdollisuus saada uusiltakin paikkakunnilta pelaajia mukaan, pesäpalloliiton seurakehittäjä Perttu Hautala pohtii.

- Pelaajat kehittyivät ja ryhmäytyivät valtavasti viikon aikana. Itselle se oli viime kesän paras viikko, pelinjohtajana Sotkamon joukkueessa toiminut Hautala jatkaa.

Ilmoittautuminen Tykkimäki-joukkueeseen 6.6.2018 mennessä harri.liekola@kouvolanpallonlyojat.fi

Ilmoittautumiseen lapsen nimi, syntymäaika, huoltajan nimi, huoltajan osoite, huoltajan puhelinnumero, huoltajan sähköposti, lapsen mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot sekä muut tiedot (mahdolliset sairaudet, lääkitykset ym.)

Tykkimäki-joukkueen pelaajan leiripassi 259€

sisältää:

  • Leiripassin (ruokailut, koulumajoituksen, ottelut, leirin ohjelman)
  • Peliliivin (noname)
  • Tykkimäki-illan torstaina (sis. rannekkeen ja pääsyn Elias Kaskisen keikalle)
  • Karhun pesäpallovälineitä leirin ajaksi
  • KPL:n Superpesisjoukkueen tapaaminen
  • Junioreiden kilpailulisenssin vakuutuksella (arvo 50 €)

 

Lammila ja Mangusti ovat jo vanhoja tuttuja.

Itä-Länsi-kokemusta Tenavaleirille - Lammila ja Pietilä kummeiksi!

Heinäkuussa pelattava Tenavaleiri saa meritoituneita kummeja, kun Anssi Lammila ja Inka Pietilä hyppäävät leirille mukaan.

Tenavaleirin kummeja ovat KPL:n kapteeni Anssi Lammila ja Pesä Ysejä edustava Inka Pietilä.

Lammila on Kouvolan Pallonlyöjien kapteeni, jolta ei kokemusta puutu. Loimaan Palloilijoiden kasvatti on pelannut urallaan kuusi Itä-Länsi-ottelua ja ollut mukana voittamassa Superpesistä kesällä 2007.

Lammila on edustanut KPL:ää vuodesta 2009 asti. Tehtäviin kuuluu terävien vaihtolyöntien lisäksi myös seuran A-poikien valmentaminen. Hallipeleissä konkari on tuonut kaksi juoksua.

Pietilä puolestaan siirtyi talven aikana Rauman Lukosta Lappeenrantaan ja Pesä Yseihin. 27-vuotias pelasi seurassa myös kausina 2015 ja 2016. Pietilä on pelannut urallaan 206 superpesisottelua. Kokemusta on Lukon ja Pesä Ysien lisäksi kertynyt Oulusta, Viinijärveltä ja Siilinjärveltä.

Oululainen on pelannut urallaan kolme Itä-Länttä. Talven kahdessa hallipelissä hän on tuonut yhden ja lyönyt kolme juoksua.

Tervetuloa Kouvolan Tenavaleirille 8.-13.7.2018!
Yksikään ottelu ei pyöri ilman tuomareita. Kuva: Teemu Parta

Tuomarileirin ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina

Leiriviikko on mahtava tapa saada lisää kokemusta tuomaroinnista.

Tenavaleirin tuomari-ilmoittautuminen avataan sunnuntaina eli aprillipäivänä. Leiriviikko on mahtava tapa hankkia kokemusta tuomaroinnista, tutustua uusiin ystäviin sekä saada ikimuistoisia elämyksiä.

Tuomaritehtävistä annettavalla palautteella ja erillisellä koulutuksella tuomaritarkkailijat ja leiriorganisaatio tukevat nuorten tuomareiden kehitystä. Jokaisella joukkueella on velvollisuus tuoda mukanaan yksi tuomari leirille.

Leirituomareiksi ovat tervetulleita kaikki alle 18-vuotiaat tuomarit. Leiriviikko on tuomareille täysin ilmainen, sillä ruoka, majoitus ja ohjelma kuuluvat pakettiin.  

Leirille voidaan ottaa 110 tuomaria. Mukaan pääset ilmoittautumalla 1.4.2018 alkaen: https://www.pesistulospalvelu.fi/ 

Tervetuloa Kouvolaan!

Lisätietoja tuomaritoiminnasta:

Mika Kääriäinen, Tenavaleirin tuomaripäällikkö

050 588 5909

mika.kaariainen@aalto.fi

https://www.pesis.fi/pesisnuoret/toiminta/nuorisotuomarit/