Kesän ensimmäinen valtakunnallinen pesäpalloleiri saatiin onnistuneesti päätökseen, kun 84:n F- ja G-ikäisen joukkueen juniorit lähtivät perjantaina kotimatkalle Rauman Naperoleiriltä. Leiripelejä tuomaroi satapäinen innostunut joukko nuorisotuomareita, joille kokemusta kertyi viiden leiripäivän aikana roppakaupalla.  

Huikea määrä iloisia nuoria lapsia, joten hyvällä mielellä tässä on leiriä järjestetty. Järjestelyiden puolesta on muutenkin mennyt hyvin, ja aika hyvin osattiin varautua kaikkeen, kommentoi leirin johtaja Antti Laine. 

Rauman Naperoleirin johtaja Antti Laine

Naperoleirillä pelattiin viidessä eri sarjassa (F-tyttöjen, F-poikien, G-junioreiden, F-pienpesis- sekä G-pienpesissarjoissa), mutta sijoituksia ei ratkottu eikä sarjataulukoita pidetty. Jokaisesta joukkueesta palkittiin leirin aikainen Onnistuja sekä Pohjola-tsemppari. Palkitut löytyvät täältä. 

Leirituomareista palkinnot pokkasivat Louna Hiltunen ja Niklas Jääskeläinen.

Rauman kaupunki on ollut erittäin joustava esimerkiksi majoituksen suhteen. Lisäksi hyvät kontaktiverkostot ja yhteistyökumppanit ovat auttaneet leirin toteutumisessa. Iso kiitos koko meidän leiriorganisaatiolle ja kaikille talkoolaisille – ilman heitä mikään tällainen ei olisi mahdollista, päättää Laine. 

Naisten Superpesisottelussa Fera- PöU keskiviikkona 3.7. vieraili myös Kunnariketun kiertue, minkä lisäksi leirijärjestäjän maila luovutettiin Ylivieskan Kuulalle. Ensi vuonna Naperoleiri järjestetään Ylivieskassa 14.-18.7.2025. 

Leirijärjestäjän maila luovutettiin Feralta Kuulalle. Kuva: Pinja Sarkkinen

Leirijärjestäjän mailan luovuttivat Feran puheenjohtaja Riikka Loutti ja leirin kansliapäällikkö Jarno Oranen. Mailan vastaanottivat Ylivieskan Kuulan pelaajat Hugo Partala ja Eemeli Hakalahti sekä leirituomari Emma Hakalahti. 

Leirin palautekysely on auki 20.7. asti osoitteessa http://www.feelback.com/leirifiilis . Kyselyyn voivat vastata leirille osallistuneet pelaajat, toimihenkilöt, tuomarit sekä kannustajat.