Oulun leireistä puhuttaessa esiin nousevat aina erinomaiset kenttäolosuhteet. Niin on myös tällä kertaa, sillä leirin 24:stä kentästä 13 on tekonurmia ja kahdeksan kumirouhekenttiä. Leiriläiset majoittuvat yhdeksällä koululla, joista kolme on ruokailukoulua. Yli 400 talkoolaista pitää huolen siitä, että D-ikäisten hyvä leirifiilis jää korkeintaan keleistä kiinni.

Oikein hyvissä ennakkotunnelmissa täällä jo leiriläisiä odotellaan. Kaikkien aikojen suurin pesisleiri on toki haaste organisaatiolle, mutta olemme ottaneet sen positiivisin mielin vastaan. Edellisistä leireistä on otettu oppia, ja onhan meillä pitkä kokemus näiden järjestämisestä, kommentoi leirin johtaja Heidi Helanen.

Suurleirin johtaja Heidi Helanen on kokenut leirijärjestäjä

130 joukkueen rupeama on totta tosiaan suuri, ja leirin aikana pelataankin 712 ottelua, joissa oikeutta jakaa 100 nuorisotuomaria. Kentät sijaitsevat ympäri Oulua, mutta kaupunkia halkova moottoritie tarjoaa nopeat kulkuyhteydet kauemmillekin pelipaikoille.

Pääkouluna toimiva Pohjankartano, jossa leiri- ja kilpailukanslia ovat sijaitsee aivan Raksilan pesäpallostadionin läheisyydessä. Leiripelejä striimataan kahdeksalta eri kentältä, joten kotikatsomoihinkin saadaan välitettyä leirifiilistä, Helanen kertoo.

Leirin striimattavat kentät:

Kenttä 1. / Niittyaro 1
Kenttä 3. / Niittyaro 3
Kenttä 4. / Pohjolan OP 1 (Lintula)
Kenttä 5. / Pohjolan OP 2 (Lintula)
Kenttä 6. / Pesäpallostadion
Kenttä 15. / Hovisuo
Kenttä 16. / Huuhkajapuisto 1
Kenttä 17. / Huuhkajapuisto 2

Lisätiedot PesisTV:stä tästä artikkelista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Oulun Lippo Naiset (@lipponaiset) jakama julkaisu

Leiriotteluna keskiviikkona pelataan naisten Ykköspesiksen kärkikamppailu Lippo – PesäYsit, jossa tavoitellaan ennätysyleisöä naisten otteluissa. Ykköspaikalla on tällä hetkellä naisten Superpesiksen 5. finaali vuodelta 2012 (Kirittäret -Virkiä, 3781) ja toisena Oulun keskuskentältä Lippo-Kiri (3587).

Leirin sosiaalisen median käyttäjät kannattaa ottaa haltuun jo nyt (@suurleiri). Lisäksi kuvia täydentyy tuttuun tyyliin pesiksen kuvapankkiin.