Valitse sivu

Pelaajapolku

Suuntana Superpesis – pelaajapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti Superpesistä tapahtuu. Yksilöt etenevät luonnollisesti yksilöllisten taipumustensa ja harjoitustaustansa mukaisesti, mutta Suuntana Superpesis – pelaajapolku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä tai valmennuksen sisällön painopisteitä tulisi eri ikävaiheissa olla. 

Suuntana Superpesis -pelaajapolku sisältää kolme eri kokonaisuutta; ASENNOITUMINEN TEKEMISEEN, PELI JA VASTUULLINEN TOIMIJA. 

ASENNOITUMINEN TEKEMISEEN - kokonaisuus taustoittaa niitä tekijöitä, joiden avulla pelaaja innostuu, onnistuu ja kiinnittyy osaksi yhteisöä. 

PELI– kokonaisuuden tavoitteena on kehittää pelaajan laji-, peli-, ja psyykkisiä taitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia loogisesti etenevin askelin. Päämääränä voidaan pitää sitä, että pesäpallokentillä on tulevaisuudessa entistä enemmän pelaajia, jotka hallitsevat monipuolisesti lajin perustaidot, kykenevät reagoimaan nopeasti muuttuviin pelitilanteisiin sekä ymmärtävät peliä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. 

Peli – kokonaisuudessa käytetään verbejä; avustan, ohjaan ja tuen, kuvaamaan valmentajan roolia oppimisprosessissa. 

VASTUULLINEN TOIMIJA - kokonaisuus on suunniteltu tukemaan pelaajan ympäristön toimintaa. Tämän kokonaisuuden avulla voidaan myös arvioida, miten eri roolissa olevat toimijat tukevat pelaajan kehittymistä kohti superpesistä. 

Suuntana Superpesis-pelaajapolun tekemisessä on ollut neljä ohjenuoraa, käytettävyys, ymmärrettävyys, inhimillisyys ja pelin ytimen tavoittaminen. Onko näissä onnistuttu, sen päätät sinä, arvoisa pesisihminen. 

Hyviä lukuhetkiä pesiksen parissa! 

Suuntana superpesis

Lataa kuvakkeesta Suuntana superpesis -pelaajapolku tiedosto.