Valitse sivu

Ahmon koulun keittiössä Siilinjärvellä paistettiin Burgerperjantaita varten noin 700 pihviä. Kuopiossa Hatsalassa vielä satakunta enemmän. Sama määrä halkaistiin myös sämpylöitä ja pilkottiin lisukkeita. Ranskalaisiakin paistettiin ennätysmäärä. Hieman hikeä keittiössä pukkasi, mutta hyvin siitä selvittiin.

Leiriläiset ottivat idean ilomielin vastaan ja mahat täyttyivät. SiiPen tytöiltä kuului vain kehuja.

– Tosi hyvä idea. Varsinkin, kun discoa ei tänä vuonna ollut, totesi Nelly Kiiski SiiPen C-tytöistä.

Kuvassa SiiPen C-tyttöjen Tiia-Mari Veikanmaa ja Sylvi Koski burgereiden kimpussa. Kuva: Suvi Huttunen

– Oli kyllä tosi täyttävä ja maistuva hamppari, kehui vieressä joukkuekaveri Tiia-Mari Veikanmaa.

Molempien tyttöjen mielestä Burgerperjantaista on ehdottomasti tehtävä pesisleirien vakiojuttu. Muutenkin leiriruoat saivat tytöiltä kehuja. Mitään inhokkia ei kuulemma ole tarjolla ollut. Tosin molemmat rankkaavat juuri Burgerperjantain tarjoilut leirin parhaaksi päivälliseksi.

Burgereiden suunnittelusta ja makumaailmasta vastasi Kuopion Amarillon keittiömestari, burgerekspertti Harri Lahtinen. Lähtökohtana suunnittelussa olivat Nuorisoleiri-ikäisten makumieltymykset.

BURGERPERJANTAIN MAHDOLLISTIVAT

Atria – hampurilaispihvin lihat
Eväsmiehet – hampurilaispihvien jalostus
Liepuska – hampurilaissämpylät
Arla – juustot
Varkauden Aito Oy – NakuMajo-majoneesit ja tomaattikastike

Siilinjärven kunnan ruokapalvelut ja VS Ravintolat