Valitse sivu

Poikien ottelu oli 40 minuutin ulkopelivoittoinen kamppailu, jonka Itä lopulta voitti yhden juoksun erolla 2-1. Pelisarjan Itä-Lännet pelattiin 4 vuoroparin mittaisina.

Noin 750-silmäparinen yleisö oli hädin tuskin kerennyt istuutua katsomoon, kun Lännen joukkue oli jo napsinut kolme paloa Idän ensimmäisellä sisävuorolla. Juoksuton oli tosin myös Lännen avausvuoro.

Ensimmäinen juoksu nähtiin vasta kolmannessa vuorossa, kun Hämeenlinnan Paukun ja Jokioisten Koetus Junioreiden yhteisjoukkueessa pelaava Miro Liikanen yllätti Lännen kopparit takakentän lyönnillään ja Muhoksen Pallo-Salamoiden Matti Salmi sai kirmata ykköspesältä kotiin saakka. Miro itse ennätti lyönnillään kakkospesälle saakka, mutta lisäjuoksuja vuorossa ei enää nähty.

Lännen tasoitus nähtiin kolmannen tasoittavalla myös puolittaisella läpilyönnillä, kun Idän kakkoskoppari ehti katkaisemaan Ulvilan Pesä-Veikkojen Eemil Lepomäen kakkospuolen vain puolittain. Kotiin tuolla lyönnillä juoksi niin ikään UPV:ta edustava Valtteri Liikamaa.

Itä onnistui viimeisellä sisävuorollaan tekemään lopulta voittoon oikeuttaneen 2-1 juoksun. Juoksu syntyi Idän lukkari Samuel Ratalan mailasta.

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Junioreita edustava Ratala palkittiin myös Kentän parhaan pelaajan palkinnolla. Ensimmäisen juoksun lyönyt Miro Liikanen palkittiin Idän ykköspalkinnolla ja Noel Koivu kakkospalkinnolla.

Lännen parhaina palkittiin Jiri Silvola (2. palkinto) ja Eemil Lepomäki (1. palkinto).

Idän tyttöjen 3-2 voiton myötä Itä vei nimiinsä kaikki leirin neljä arvo-ottelua

Myös tyttöjen ottelu oli ääärimmäisen tasainen. Tasaisen ottelun juoksutehtailun aloitti Idän Viivi Hirvonen kakkospussiin suuntautuneella lyönnillään. Hyvin edennyt joukkueensa lukkari Aamu Kankaanpää toi ottelun avausjuoksun.

Länsi pääsi juoksun makuun myös ensimmäisessä vuorossa, kun Lännen kapteeniksi nimetty Vaasan Mailattarien Jemina Ketola kiskaisi pallon takakentällä. Vielä kun polttoheitto ei tarttunut Idän lukkarin räpylään, sai Laura-Mäki Petäjä tuoda Lännen tasoitusjuoksun.

Toisen ja kolmannen aloittavilla Itä teki juoksun vuoropariin ja oli jo 3-1 johdossa, ennen kolmannen vuoron tasoittanutta Lännen sisävuoroa. Tuossa vuorossa Länsi nousi vielä taisteluun ottelun voitosta Oona Katajamäen lyömällä juoksulla. Tämä ei kuitenkaan enää riittänyt, kun viimeinen vuoropari päätettiin juoksuitta.

Kentän paras löytyi myös tästä arvo-ottelusta Idän joukkueesta kun pöydän arvokkain palkinto löysi kaksi juoksua lyöneen Viivi Hirvosen (Viinijärven Urheilijat) syliin. Idältä palkinnot saivat myös Iiris Koliseva ja Aamu Kankaanpää.

Lännen parhaina palkittiin Lydia Eskola ja Moona Immonen.

Kaikkien Itä-Länsi-otteluiden tilastot

Ottelut kuvina (Saimi Airaksinen)