Valitse sivu

Ensimmäiset ottelut alkoivat Nuorisoleirillä maanantaina klo 13.00 ja heti leirin alkuun saatiin seurata Mantun kentällä sekä Ruutu+ suorana lähetyksenä tyttöjen kilpasarjan A-lohkon ottelua Haminan Palloilijat – Sotkamon Jymy Oranssi. Tuossa ottelussa nähtiin myös yksi leirin ensimmäisistä kunnareista, kun SoJyn Miia Vuoti paiskaisi toisessa vuorossa pallon Mantun monttuun 1+1 juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa Suomen mestareiden Laura Määtän ja Marjukka Urpelaisen komennossa pelannut Sotkamo siirtyi Nelli Huotarin lyönnillä vielä 0-3 johtoon.

Haminan kuitenkin tuli vahvasti peliin mukaan tasoittamalla lukemat 3-3 kolmannen vuoron aloittavalla. Neljännessä vuorossa Hamina ampaisi Jymystä vielä ohi, mutta lopulta sotkamolaiset tuulettivat tiukan ottelun voittoa, kun Huotarin lyönti painui takaa läpi ja loppulukemiksi taululle kirjattiin 5-6.

Sotkamon Jymy Oranssi voitti myös päivän toisen ottelunsa Simon Kiriä vastaan lukemin 19-2. A-lohkossa Sotkamon lisäksi kaksi voittoa päivän otteluista metsästivät Kempeleen Kiri 1 ja Seinäjoen Maila-Jussit Valkoinen.

Tyttöjen kilpasarjan B-lohkossa kärkipaikkaa pitävät molemmat päivän ottelunsa voittaneet Mailattaret Vaasasta ja Porin Pesäkarhut C-Punaiset. Tuossa lohkossa pelaa myös leirin kotijoukkue SiiPe, joka metsästi päivän ainoasta ottelusta Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan komean 4-7 voiton.

Poikien kilpasarjassa leirin vahvimmin aloitti Manse PP, joka pitää A-lohkon kärkipaikkaa ilman pistemenetyksiä. Kahdessa ottelussa huimaa ulkopeliä pelanneen Mansen juoksusuhde on kova 21-1. Poikien kilpasarjan A-lohkon ottelu Vimpelin Veto – Haminan Palloilijat nähtiin päivän toisena Ruutu+ lähetyksenä. Tuo ottelu päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen pistejakoon lukemin 5-5.

B-lohkossa kaksi voittoa saalistivat Kouvolan Pallonlyöjät C1 ja Seinäjoen Maila-Jussit C1. B-lohkon kolmospaikkaa itsellään pitää päivän kahdesta ottelustaan toisen voittanut Puijon Pesis.

Kilpa- ja pelisarjoissa pelattiin maanantaina kaiken kaikkiaan 80 ottelua, Tiistaina laitetaan yhdellä paremmaksi kun luvassa on 81 pelin päivä.

Näiden pelien lisäksi tiistaina leiriläiset pääsevät nauttimaan huippupesäpallosta, kun miesten Superpesiksen ottelussa Mantulla kohtaavat Siilinjärven Pesis ja Hyvinkään Tahko. Tuo ottelu on myös Ruudun päälähetys.

Tiistaina leiriltä nähdään kaksi Ruutu+ lähetystä ja luvassa on paikallisten seurojen ottelut

Klo 14.15 Siilinjärven Pesis – Oulun Lippo Valkoinen, Tytöt, kilpasarja
Klo 15.30 Puijon Pesis – Seinäjoen Maila-Jussit C1, Pojat, kilpasarja

Tiistaina ja keskiviikkona leirin pääyhteistyökumppani Intersport Kuopio tuo myyntikojunsa Hatsalan koulun pihaan 10.30–17.30 ajaksi. Kojulla on myynnissä pesistavaraa hyvään hintaan. Intersportin myyntipiste tulee myös Kilpasarjan Itä-Länsi -ottelutapahtumaan Puijon pesistadionille torstaina. Tulehan pelien lomassa piipahtamaan myös Intersportin myyntipisteellä.

Ensimmäisen päivän kuvaloistoa (Saimi Airaksinen)

Ensimmäisen päivän ottelut