Valitse sivu

Torstaina 22.7. Puijon komealla pesäpallostadionilla mitellään C-poikien ja -tyttöjen kilpasarjojen Itä-Länsi -ottelut. Tyttöjen ottelu alkaa klo 17.30 ja poikien arvo-ottelu starttaa klo 19.30. Kilpasarjan Itä-Lännet pelataan jaksopelinä (3+3+k).

Perjantaina 23.7. vuorossa ovat poikien ja tyttöjen pelisarjojen arvo-ottelut ja pelipaikkana perinteikäs Siilinjärven Manttu. Poikien ottelu käynnistyy 13.15 ja tyttöjen klo 15.00. Pelisarjan Itä – Länsi pelataan 4 vuoroparin pelinä ja tasavuoroin.

Itä-Länsi -joukkueet valitsee tunnetusti erikseen nimetyt valitsijat ja Nuorisoleiri 2021 ei tee poikkeusta. Leirin johtoryhmä on nimennyt arvo-otteluilla valitsijat Siilinjärven ja Kuopion alueen pesäpallotoimijoista.

Tyttöjen kilpasarjan Idän joukkueen valitsee ensimmäisenä naisena Siilinjärven Pesiksestä Itä-Länsi -otteluun valittu Helena Jormalainen (os. Puumalainen). Vuoden 1991 Itä-Länsi -edustaja on otettu valitsijaksi nimeämisestä.

– Kyllä minä otan tämän kunniatehtävänä! Tuntuu vaan, että omista peliajoista on jo niin pitkä aika.

Jo 14-vuotiaana, vuonna 1979 mestaruussarjadebyyttinsä Ilomantsin Urheilijoiden paidassa tehnyt Jormalainen sekä löi että toi pääsarjauransa avausjuoksut ensimmäisessä ottelussaan. Vuoden 1991 naisten Itä-Länsi -ottelun lisäksi Jormalaiselta löytyy arvo-otteluedustuksia myös C-tytöistä ja kahteen otteseen B-tyttöjen Itä-Länsistä. Jormalainen pelasi myös vuoden 1986 Liitto-Lehdistö -ottelussa.

– Naisten Itä-Lännestä muistan päällimmäisenä jännityksen, Jormalainen naurahtaa omasta arvo-ottelumuistostaan.

– Nuorisoleirin Itä-Länsi valinnoissa painotan pelaajien kokonaisvaltaisuutta. Vaikka oma ura loppuikin jokerin roolissa, niin arvostan monipuolisuutta ja sitä että pelaaja hallitsee niin etenemisen, lyömisen kuin ulkopelinkin, Jormalainen valaisee tulevien valintojensa kriteereitä.

Tyttöjen kilpasarjan Lännen joukkueen valitsee omalla pesäpallovalmennusurallaan nousua tekevä Tommi Luostarinen. Luostarinen työskentelee SiiPen junioripäällikkönä ja toimii SiiPen tyttöjen Superpesisjoukkueen pelinjohtajana.

Poikien kilpasarjan arvo-ottelun paremmuudesta valitsijoina kilpailevat joukkuekaverit Altti-Jussi Ronkainen ja Seeti Surakka. Idän joukkueen valitseva Ronkainen toimii PuPen Ykköspesisjoukkueen valmentajana ja kakkospelinjohtajana. Joensuulaislähtöinen Surakka puolestaan on saman joukkueen lukkari ja joukkueensa avainpelaajia.

Myös tyttöjen pelisarjan valitsijoina nähdään joukkuekaverit, kun Idän joukkueen valitsee Puijon Pesiksen naisten Ykköspesisjoukkueessa Puijottarissa pelaava Tilda Tuomi ja Lännen joukkueen samassa joukkueessa pelaava, Vihdin Pallon kasvatti Emilia Helminen. Tuomi on Luostarisen tavoin edustamansa seuran Puijon Pesiksen junioripäällikkö.

Poikien pelisarjan valitsijat ovat keskuudessaan tunnettuja pesäpalloanalyytikkoja ja näiden herrojen kanssa pesäpallosta riittäisi keskusteltavaa useaksikin hetkeksi. Poikien pelisarjan Idän valitsee SiiPen entinen juniorivalmennuspäällikkö, nykyisin SiiPen poikien Superpesisjoukkueen kakkospelinjohtaja Niko Malvila. Lännen joukkueen valitsee SiiPen miesten Superpesisjoukkueen sopimuspelaaja, tällä kaudella Ykköspesiksessä Laukaan Urheilijoiden paidassa 10 ottelua pelannut Otto Hoffren.

Nuorisoleirin kaikki Itä-Länsi -ottelut näet suorina lähetyksinä Ruutu+ palvelusta. 

Kilpasarjan Itä-Länsi -ottelut Kuopiossa Puijon pesäpallostadionilla torstaina 22.7.2021

Tytöt klo 17.30
Pojat klo 19.30

Pelisarjan Itä-Länsi -ottelut Siilinjärven Mantulla perjantaina 23.7.2021

Pojat klo 13.15
Tytöt klo 15.00

Nuorisoleirin Itä-Länsi-valitsijat 2021

Tytöt, kilpasarja, Itä: Helena Jormalainen
Tytöt, kilpasarja, Länsi: Tommi Luostarinen

Pojat, kilpasarja, Itä: Altti-Jussi Ronkainen
Pojat, kilpasarja, Länsi: Seeti Surakka

Tytöt, pelisarja, Itä: Tilda Tuomi
Tytöt, pelisarja, Länsi: Emilia Helminen

Pojat, pelisarja, Itä: Niko Malvila
Pojat, pelisarja, Länsi: Otto Hoffren

Itä-Länsi jako Nuorisoleirillä 2021

Poikien kilpasarja

ITÄLÄNSI
Haminan PalloilijatAlajärven Ankkurit
Imatran Pallo-VeikotHaapajärven Pesä-Kiilat
Joensuun MailaHyvinkään Tahko Yellow
Kempeleen KiriJokioisten Koetus Juniorit
Kiteen Pallo-90
Kankaanpään Maila
Kouvolan PallonlyöjätManse PP
Lahden MailaveikotPöytyän Urheilijat
Oulun Lippo junioritSeinäjoen Maila-Jussit
Puijon Pesis
Simon Kiri
Sotkamon Jymy violetti
Vimpelin Veto

Tyttöjen kilpasarja

ITÄLÄNSI
Haapajärven Pesä-Kiilat
Alajärven Ankkurit
Haminan PalloilijatHyvinkään Tahko Yellow
Joensuun Maila mustaLaitilan Jyske
Kempeleen KiriLapuan Virkiä
KirittäretMailattaret, Vaasa
Manse PP
Pattijoen Urheilijat
Oulun Lippo valkoinenPorin Pesäkarhut C-punaiset
Roihu, HelsinkiRauman Fera
Siilinjärven PesisSeinäjoen Maila-Jussit valkoinen
Sotkamon Jymy oranssiSimon Kiri

Poikien pelisarja

ITÄLÄNSI
Espoon PesisHyvinkään Tahko Brown
Jyväskylän Kiri&Kirittäret juniorit
Iin Urheilijat
Keravan PesisLaitilan Jyske
Kinnarin Pesis -06Pattijoen Urheilijat
Kouvolan Pallonlyöjät C2
Reisjärven Pilke
Muhoksen Pallo-Salamat
Ruskon Pallo
Paukku / JoKoSeinäjoen Maila-Jussit C2
Paukku / JoKo junioritUlvilan Pesä-Veikot
SoJy oranssiYlihärmän Pesis-Junkkarit

Tyttöjen pelisarja

ITÄLÄNSI
Haapajärven Pesä-Kiilat D/C2Alavuden Peli-Veikot
Janakkalan JanaHyvinkään Tahko Brown
Joensuun Maila punainenKannuksen Ura
Kempeleen Kiri C2
Loimaan Palloilijat Junioripesis
Kuusankosken PuhtiMailajuniorit, Kankaanpää
Lahden Maila-VeikotMynämäen Vesa
Oulaisten HuimaPorin Pesäkarhut C-mustat
Oulun Lippo sininenPorin Pesäkarhut D-punaiset
Roihu DT, HelsinkiSeinäjoen Maila-Jussit DT
Ruoveden Pirkat-RäpsäSeinäjoen Maila-Jussit punainen
Sotkamon Jymy violettiVaasan Mailattaret 2
Viinijärven UrheilijatVihti/Espoo
Ylihärmän Pesis-Junkkarit