Valitse sivu

Kuudella majoituskoululla ja 15 eri kentällä riitti tänään kuhina, kun kaikki 88 joukkuetta pääsivät tositoimiin, eli pelien pariin Naperoleirillä. Sunnuntaina saapuneet sekä lähiseudun joukkueet pääsivät aloittamaan ottelurupeamansa jo aamulla ja jo lounaan jälkeen pelien makuun pääsivät myös tänään leirille saapuneet joukkueet.

Leirin virallinen avaus nähtiin illalla, kun Ahmon urheilualueelta startannut avajaiskulkue käveli läpi Siilinjärven päätyen Mantulle. Kulkuetta värittivät joukkueiden kannustushuudit sekä upeat ja kirjavat banderollit, joita leiriorganisaatio oli haastanut joukkueita tekemään leirille.

Mantulla leiri avattiin juhlavuoden kunniaksi perinteisin ja juhlallisin menoin puheilla, kiertävän leirimailan luovutuksella ja tuomari-, toimija- sekä pelaajavaloilla. Perinteisten ohjelmanumeroiden lisäksi Mantulla nähtiin kaikkien, noin 1 300 leiriläisen yhteistanssi. Pate Mustajärven Voittokunnari biisiin suunnitellun leiritanssin koreografian harjoittelu oli otettu tosissaan leirille saapuvien joukkueiden keskuudessa ja se näkyi, kun oli yhteistanssin aika.

Avajaisissa jaettiin kaksi Pesäpalloliiton ansiomerkkiä kultaisin lehvin, kun siilinjärveläisen pesäpallon parissa kuudella vuosikymmenellä työskennelleet ja talkoilleet Seppo Kiiski ja Rauno Tuomainen palkittiin pesäpalloliiton toimesta ansiomerkein.

Mantulle avajaisia seuraamaan oli saapunut upea yleisö, niin paikallisia kuin leirille muualta saapuneita kannustusjoukkoja. Mantun katsomoiden lisäksi avajaisia oli mahdollista seurata suorana lähetyksenä netistä. Avajaislähetys on katsottavissa myös tallenteena tästä linkistä: https://youtu.be/psYaq76g7QU

Avajaisten päätyttyä joukkueet palasivat majoituskouluilleen valmistautumaan seuraavaan leiripäivään.

Kuvatunnelmia avajaisista.

1. leiripäivän ottelutallenteet POP Areenalta