Sunnuntaina alkavalla Tenavaleirillä pelaavat E-ikäiset, 12-vuotiaat ja nuoremmat, pesäpalloilijat. Kankaanpään Tenavaleiri on ennätyksellisen suuri: Paikalle on tulossa suuri joukko pelaajia, sillä leirille on ilmoittautunut 119 joukkuetta. Lisäksi leirillä on mukana nuoria tuomareita ja tuomaritarkkailijoita, joten leiriläisten määrä nousee yhteensä 1800 leiriläiseen.

Kankaanpää on panostanut leirillä merkittävästi kotimaiseen ruokaan ja lähiruokaan. Leirillä käytetään sataprosenttisesti kotimaista lihaa, kalaa, maitotaloustuotteita, kasviksia, juureksia, leipää ja muita viljatuotteita. Näin ollen ruuan kotimaisuusaste on huimat 76 prosenttia. Lisäksi suuri osa ruuasta on Satakunnassa tuotettua.

”Kotimaisen ruuan kokonaismäärästä noin 50 prosenttia tulee 100 kilometrin säteeltä. Leirillä syödään esimerkiksi kotimaisia järvikalapuikkoja ja luomutomaatit ja -kurkut tulevat lähitilalta leiriläisten lautasille. Tämä lähiruokaprojekti on ollut itselleni sydämen asia ja on mahtavaa, että se saatiin toteutettua”, sanoo Tenavaleirin leirinjohtaja Jani Mäntylä.

”Toivotamme leiriläiset lämpimästi tervetulleiksi Tenavaleirille. Leiriläisille reppu täyteen iloista mieltä ja tehdään leiristä yhdessä kaikkien aikojen pesisleiri!”, Mäntylä jatkaa.

Viimeksi Kankaanpäässä on järjestetty valtakunnallinen Naperoleiri vuonna 2019.