Tuomolan oma lajitausta löytyy lentopallosta, jonka parissa hän on edelleen vapaa-ajallaan valmentajana sekä jaoston toimijana.

– On ihan huippua palata työskentelemään pesiksen pariin! Vaikka oma lajitaustani löytyy muualta, niin neljä vuotta Ankkureissa sekä aiemmat kesätyöt Ferassa innostivat lajin pariin jopa niin suuresti, että tein myös pro gradu -tutkielmani pesiksestä, kertoo liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylässä opiskellut Tuomola.

Tuomolan graduun – ”Enemmän se antaa kuin ottaa”: Lapsen pesäpalloharrastus vanhemman sosiaalisena pääomana – voi tutustua vapaasti netissä.

Aluevastaavan työnkuvaan kuuluu aluetoiminnan kehittäminen, perustoiminnoista vastaaminen sekä seuratoiminnan tukeminen alueen johtoryhmän kanssa.

– Odotan jo innolla lokakuuta ja sitä, että pääsen työskentelemään yhdessä Läntisen alueen seurojen ja muiden toimijoiden kanssa. Seurat muodostavat koko lajin toiminnan ytimen, ja pesiksen hyvinvointi niin alueellisesti kuin koko Suomen tasolla onkin riippuvaista juuri seurojen toiminnasta. Koen seuratoiminnassa erittäin tärkeäksi toiminnan laadun sekä seuratoimijoiden työn ja vapaaehtoistyön tukemisen, jatkaa Etelä-Pohjanmaalta takaisin kotipaikkakunnalleen Säkylään muuttanut Tuomola.

Läntisen alueen aluevastaavana aiemmin toiminut Maija Seppälä jatkaa Pesäpalloliitossa seura- ja aluetoimintapäällikkönä.