Hetki oli niin mykistävä, ettei puujalkavitseistään tunnettu sarjan eliittiin lukeutuva etukenttäpelaaja löytänyt aluksi mitään sanottavaa. Matka sisälsi yhdeksän kautta kasvattajaseurassa Ferassa ja Lukossa Raumalla. Kuudes kausi Pesäkarhuissa toteutti unelman. Kauan metsästetty kultamitali tuli sopivasti uudistuneella joukkueella.

– Vuosi sitten katsoin telkkarista, kun Kirittäret voitti mestaruuden. Soitin Pokelalle (uusi pelinjohtaja Jarkko Pokela) sen jälkeen, että ”terve uusi päävalmentaja.” Lähden pelaamaan urani viimeistä kautta. Milloin ruvetaan treenaamaan, Rosvall kertasi Ruudun haastattelussa.

Unelmasta tuli totta, kuten Pesäkarhujen pelaajista näki mestaruuden varmistuttua. Kuva: Elmeri Elo

Tunnemyrsky valtasi niin Pesäkarhujen pelaajat kuin kaikki Erku-Areenalla paikalla olleet. Pesäkarhujen 18. SM-mitali naisten Superpesiksessä on väriltään kultainen.

– Tässä sitä ollaan. Kotikentällä voitamme Suomen mestaruuden, ei voisi olla uralle parempaa päätöstä. Ei välttämättä ihan olisi ajatellut viime syksynä, että tässä olemme. Olemme tehneet joukkueen kanssa töitä. Jokainen pelaaja on ollut tärkeä. Ei ole ollut yksilöitä, on ollut me, Rosvall kuvasi mestareiden joukkuehenkeä.

Kaisa-Maija Rosvall on Suomen mestari 2021. Kuva: Elmeri Elo

Vuosien työ toi vihdoin kirkkaimman kruunun. 14-vuotiaana Superpesiksessä debytoinut Rosvall pelasi 291 runkosarjan superpesisottelua ja neljä Itä-Länttä, joista viimeisimmän kotikentällään Erku-Areenalla. Kaikki aiemmat kokemukset valmistivat ja loivat pohjia uran huipennukselle. Sen toteuttamisesta vastasi uudistunut mestarijoukkue.

– On uskottu unelmaan. Österlundin Sami on tehnyt ison pohjatyön meille – ei voi kiittää Samia tarpeeksi siitä, mihin on meidät vienyt ja Pokelaa, millaisen lisän toi joukkueelle, ihan uskomatonta. Pokela on tosi tarkasti jokaiseen panostanut tässä joukkueessa, Rosvall kehui.

Pesäkarhut juhlii seurahistoriansa toista naisten pesäpallomestaruutta. Edellisestä kultamitalista ehti kulua 19 vuotta.