Sen ennätyksiä rikkonut Ruuska hyvin tietää. Miesten Superpesiksen kautta aikain nuorin kultamitalisti, nuorin juoksun lyöjä sekä nuorin Itä-Länsi-pelaaja debytoi pääsarjassa vain 15 vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä. Tällä kertaa neljännen peräkkäisen arvo-otteluvalinnan varmistivat yleisön äänet.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Porissa 6.-7.8. Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi.

”Alkaa olla vanhassa rytmissä mukana”

Viime talven ja kevään aikana Ruuska suoritti ansiokkaasti ja ylpeydellä varusmiespalveluksensa. Vaikka Puolustusvoimat suhtautuu myötämielisesti huippu-urheilijoihin ja pyrkii aiheuttamaan mahdollisimman vähän häiriötä urheilu-uran etenemiselle, korona-aika toi kuvioon omat koukeronsa.

– Armeija saatiin siinä alkukesästä alta pois, nyt on saanut pelihommiin keskittyä ihan täysin. Varmaan se alkaa pikkuhiljaa näkymäänkin, saa pelistä paremmin kiinni kokonaisuutena. Nyt on saanut hyvin treenata, pelata ja palata rytmiin, Ruuska kertoo.

– Alkukausi oli itselle henkilökohtaisella tasolla pettymys. Joukkueena pelasimme ihan hyvin. Nyt tuntuu vähitellen siltä, että alkaa olla vanhassa rytmissä mukana, Ruuska myöntää.

Harjoittelukaudella erityisesti yhteinen tekeminen joukkueen kanssa oli nyt vähäisempää.

– Se vaikutti, kun kaikki tällaiset joukkueen mukana tehtävät pelilliset harjoittelut ja toistot jäivät niin vähälle talvella. Niitä on pitänyt tankata tässä keväällä ja kesällä. Olen ottanut niin sanotusti vähän muita kiinni, Ruuska avaa.

”Joukkueena hyvää pesistä”

Vuosina 2009-18 Vimpelin Veto voitti kymmenen peräkkäistä SM-mitalia, joista kolme (2010, 2016, 2017) oli mestaruuksia. Kauden 2019 neljännen sijan jälkeen Veto palasi mitalikantaan pronssiottelun voitolla viime syksynä.

Ruuska oli mukana nuorena poikana ratkaisemassa kahta viimeisintä mestaruutta seuralle. Mestaruushuuma sekoitti täysin vajaan 3000 asukkaan kunnan, joka normaalistikin elää ja hengittää pesäpalloa. Jokainen sellaisessa mukana ollut haluaa kokea vastaavan uudelleen.

Loppuottelupaikka ja viimeisen ottelun voitto ovat Vedon joukkueen tähtäimessä tälläkin kaudella. Ruuskan mukaan matka kohti unelmaa etenee hyvässä vaiheessa.

– Muutama huonompi peli oli, mutta niitähän sattuu kaikille. Kokonaisuutena olemme pelanneet hyvää pesistä. Pieni notkahdus tuli pari viikkoa sitten, mutta eteenpäin katsomme ja nyt olemme jo paremmassa suunnassa.

– Viime viikolla meillä oli kaikin puolin hyvä reissu Imatralle ja Haminaan. Pelasimme hyvin ja otimme pari voittoa taas. Sunnuntaina oli kova kärkimatsi, josta saimme kolme pistettä.

Veto päätti Kouvolan Pallonlyöjien 14 ottelun voittoputken ja aiheutti yhdelle päävastustajistaan kauden toisen tappion. Joukkueen tärkeä ylimääräinen voimavara, tällä kertaa 2673 katsojan vahvuinen kotiyleisö, nosti jo desibelejä Saarikentän hornankattilassa, enteillen tulevan syksyn ratkaisuotteluita.

– Varsinkin ulkopeli lämmittää mieltä. Kokonaisuutena pelasimme hyvin ja sisälläkin tuntui, että koko ajan saimme tilannetta. Olimme koko ajan tosi lähellä, että olisimme saaneet enemmänkin juoksuja varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Hieno peli meiltä, kiitteli Ruuska.

Voitto pitää kuitenkin nopeasti nollata, sillä tiivis otteluohjelma tarjoaa uusia haasteita nopealla tahdilla. Parhaillaan Veto on jo matkalla Kiteelle tiistai-illan koitokseen Rantakentälle.

– Kova rytmi tässä jatkuu. Voitosta otamme hyvät asiat mukaan ja katsomme vielä, missä voimme parantaa. Kiteellä odottaa kova peli, Ruuska ennustaa.

Vedon joukkue on ollut otsikoissa myös kentän ulkopuolisten asioiden myötä. Ne eivät kuitenkaan häiritse liikaa joukkueen tekemistä, jossa fokus on täysin oman pelin kehittämisessä priimakuntoon kauden huipennusta kohti edettäessä.

– Totta kai sellaiset asiat joukkueen kanssa käydään läpi ja puhutaan halki. Nämäkin tilanteet hoidetaan joukkueessa ammattimaisesti eikä niihin tarvitse sen jälkeen enää palata, Ruuska vakuuttaa.

Vimpelin Veto matkustaa Kiteen Pallo -90:n vieraaksi tänään tiistaina kello 18 alkavaan otteluun. Seuraavan kerran Veto pelaa kotonaan Saarikentällä Kempeleen Kiriä vastaan tulevana perjantaina.