Siirron taustalla on seurojen halu tarjota nuorelle pesäpalloilijalle parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä urallaan.

– Pinjan henkilökohtaiset tavoitteet kauteen lähtiessä olivat kehittyä ulkopelaajana Superpesiksessä ja totta kai pyrimme seurana siinä parhaamme mukaan häntä auttamaan. Ulkopeliä oppii luonnollisesti parhaiten pelaamalla, joten koimme, että tämä Feran kanssa sovittu järjestely oli paras tapa tukea Pinjaa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela kertoo seurojen tiedotteessa.

– Pinja tuo meille kotiutus- ja lyöntivoimaa sekä kilpailua ja leveyttä ulkopeliryhmitykseen, Fera-luotsi Erno Tuomainen kiittelee.

Ratkaisu on voittava kaikkien osapuolten kannalta. Näin uskoo myös Arbelius itse.

– Vierailu Ferassa tarjoaa mahdollisuuden päästä kehittämään itseään, ottamaan isompaa vastuuta ja kasvamaan pelaajana.

Pesäkarhujen kasvateista Ferassa pelaavat Arbeliuksen lisäksi Fanny Lahtinen, Meea Lehtinen ja Julia Ruoho. Fera-lähtöisistä pelaajista puolestaan Pesäkarhuja edustavat Ella Kuusisto ja Kaisa-Maija Rosvall.