Porin suomalaisen yhteislyseon lukiossa (PSYL) urheilulinjan opiskelijat voivat yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti, kun itse harjoittelu katsotaan osaksi opintoja. Jokainen urheilulinjan opiskelija osallistuu muiden opintojensa ohessa aamuvalmennukseen kolme kertaa viikossa. PSYL:n painottamiin lajeihin kuuluvat tyttöjen pesäpallo sekä jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, salibandy, yksilölajit ja uinti.

Satakunnan urheiluakatemia (SSA) tukee eri oppilaitoksissa opiskelevia nuoria urheilijoita opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämisessä. Urheiluakatemiaan voivat hakea Porin seudun toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijat. Myös ammatillisen koulutuksen valinneilla nuorilla ja korkeakoulussa opiskelevilla on mahdollisuus jatkaa huippu-urheilua opintojensa ohella.

Pesäkarhujen superpesispelaajat kehuvat vuolaasti mahdollisuuksia yhdistää opinnot ja tavoitteellinen urheileminen kotikaupungissa.

– Opiskeluiden, seuran ja joukkuetoiminnan puolelta on aina oltu joustavia, molemmin puolin. Aina on löydetty tavat ratkaista haasteet, joita esimerkiksi aikataulullisesti on tullut vastaan, Minttu Vettenranta kiittelee Pesäkarhujen videolla.

– Koulusta ymmärretään urheilua. Jos tarvitsee lähteä vaikka pelireissulle, vapaata saa, kunhan hoitaa rästiin jäävät koulutehtävät, Porin suomalaisen yhteislyseon lukiossa opiskeleva Sanni Huhtala komppaa.

Henna Juka puolestaan on yhdistänyt opinnot Raumalla ja pelaamisen Porissa.

– Tietenkin vaatii myös asennetta itseltään ja positiivista mieltä. Ajomatkasta olen ottanut omaa aikaa itselleni. Ihan hyvin on mennyt.

Monipuoliset mahdollisuudet opiskella Porissa on koottu kattavaksi tietopaketiksi Pesäkarhujen nettisivuille. Urheiluoppilaitoksista, akatemiatoiminnasta ja pisteytyspäivistä löytyy lisätietoa tämän sivuston akatemiatoiminta-sivulta.