Läntisen alueen aluesarjat pääsivät käyntiin tänä vuonna noin kuukautta myöhemmin kuin normaalisti. C-G-juniorit pelasivat kauden aikana yhteensä 1040 ottelua, kun 2019 kaudella vastaava ottelumäärä oli 1418. Joukkueita C-G-sarjoissa pelasi tänä vuonna 206, vastaavan määrän ollessa viime vuonna 215. Lisenssitilastoa katsoessa suurin vähennys läntisellä alueella tapahtui pesispasseissa, -514 passia vähemmän kuin viime vuonna. Tämä johtuu isolta osin siitä, etteivät seurat päässeet keväällä järjestämään pesiskouluja normaaliin tapaan. Positiivisena asiana lisensseistä voi kuitenkin mainita juniorilisenssien määrän pienen kasvun viime vuoteen nähden, +79 lisenssiä. Nuorisolisenssien määrä oli hyvin samalla tasolla kuin viime vuonnakin.

Yhteenvetona voi todeta kauden 2020 olleen onnistuneen siihen nähden, että maalis-huhtikuussa oli vielä hyvin epävarmaa päästäänkö tänä kesänä ollenkaan pelaamaan. Ainoa iso harmi joukkueiden kannalta oli se, että sekä Etenee-leirit että valtakunnalliset leirit jouduttiin perumaan.

Nyt kun kaikki ottelut on aluesarjoissa pelattu on aika vetää pieni hetki happea ja lähteä sitten uudella innolla rakentamaan ensi kautta. Nyt on tärkeää mahdollistaa pesäpallon tulevaisuus ja panostaa seuroissa pesisliikkareihin, pesiskouluihin ja G/F-joukkueiden kasaamiseen. Näiden avulla pesäpallo kasvaa ja voi hyvin tulevaisuudessakin.

Läntinen alue kiittää seuroja, joukkueita, tuomareita ja kaikkia mukana olleita hienosti hoidetusta kaudesta, toivottavasti ensi kaudella pääsemme pelaamaan normaalisti sarjoja sekä nauttimaan leirielämästä. Kiitos teille kaikille ja aurinkoista loppuvuotta!

Kaikki ottelutulokset sarjoittain löytyvät pesistulospalvelu.fi-osoitteesta

Mitalistit 2020:

C-tytöt C-pojat
1. SMJ punainen 1. SMJ 4
2. YPJ 2. ViVe
3. RuoPi 3. AA
D-tytöt kilpa D-pojat kilpa
1. Pesäkarhut D-punaiset 1. AA-06
2. Fera D1 2. SMJ Dp Musta
3. Virkiä Sininen 3. ViVe
E-t kilpa Pohjanmaa E-pojat kilpa
1. SMJ T08 1. SMJ Ep Musta
2. Virkiä 2. KoU E1
3. AA 3. KaMa
E-t kilpa Satakunta
1. Säkylä/Loimaa
2. LaJy
3. Fera E1