Virkiä palasi mitalikantaan vain yhden välivuoden jälkeen viime syksynä. Suurimpana muutoksena kuluvalle kaudelle menestysvuosien vastuunkantajat Jenna Kammi-Rahnasto ja Emmi Viitala lopettivat uransa. Lisäksi Itä-Länsi-pelaaja Silja Syrjälä ja nuori lupaus Anna Honkala palasivat Seinäjoelle.

Lautasen äärellä kokenut Niina Härkönen on ottanut hienosti paikkansa. Samalla voimaa on ammennettu nuorista ja erityisesti seuran oma kasvatti Kaisa Peräaho, 18, on noussut merkittävään rooliin.

– Meillä on oma prosessimme, mitä on tässä tehty viimeiset puolitoista kuukautta. Se jatkuu ja tavoite on edelleen tietyssä ajassa kaudesta. Silloin meillä roihuaa ja siihen tähtäämme, että kipinät saamme synnytettyä runkosarjan lopun otteluissa ja että pudotuspeleissä roihuaa oikeaan aikaan, Niskanen painottaa.

Jobinpostina Virkiä tiedotti torstaina Eveliina Lämsän loukanneen sormensa Fera-ottelussa. Leikkaushoitoa vaatinut vamma operoitiin Seinäjoella keskiviikkona, mutta Lämsä on todennäköisesti loppukauden sivussa. Mynämäki-otteluun vaihtunut kokoonpano ei Niskasen mukaan muilta osin sisällä dramatiikkaa.

– Nämä muutokset olivat ihan tiedossa. Meillä on opiskelijoita ja opettajia. ”Ninni” (lukkari Niina Härkönen) oli Joensuussa ja Kaisaleena (Rautakorpi) Kuopiossa, kun viime viikolla alkoi jo koulu. Sovittiin hyvissä ajoin, ettei tänne ajateta edestakaisin.

– Hienoa, että täällä lainassa olleet meidän pelaajamme pääsivät pelaamaan Mynämäen yleisölle. Tämä oli hyvä paikka heille käydä, erinomaiset esitykset molemmilta. Sekin kertoo oikeista asioista ja oikeista valinnoista, joita on tehty, Niskanen lausuu samalla kiitoksensa Mynämäen Vesan suuntaan lainapelaajien Juulia Kuoppalan ja Veera Tyynelän osalta.

Oman pelin kautta kohti kauden huipennusta

Virkiä kamppailee puolivälierien kotiedusta tasaisesti Hyvinkään Tahkon kanssa. Niskanen ei kuitenkaan ole liian orjallisesti lähtenyt sarjataulukkoa tuijottamaan, vaan pääpaino on ollut oman pelin kehittämisessä.

– Ihan rehellisesti emme ole sitä ajatelleet, enkä ole sarjataulukkoa juuri katsonut. Tiedän suurin piirtein, mikä tilanne siellä on, mutta oman pelin kautta menemme. Ei tarvitse ajatella, että tästä pelistä pitää saada kolme pistettä tai jotain muuta.

– Pelin pitää olla kunnossa, kun pudotuspelit alkavat. Se on koko ajan ollut meidän tavoitteemme. Jos peli on kunnossa, voimme voittaa kenet vaan ja jos se ei ole, voimme hävitä kenelle vaan. Se on hyvin omasta jutustamme kiinni. Mieli on kyllä hyvin luottavainen.

Viime otteluissa räpylät ovat kestäneet, mutta Virkiän sisäpeli ei ole ajoittain pyörinyt parhaalla mahdollisella tavalla. Mynämäellä nähtiin vahva pilkahdus paremmasta. Vaikka vastustaja onkin sarjataulukon häntäpäässä, komeat iskut olisivat uponneet useampaankin ulkokenttään.

Go On Superjokeri ja viiden edellisen kauden lyöjäkuningatar Janette Lepistö on tietysti aivan ylivoimainen pelote vastustajien näkökulmasta. Virkiän kannalta merkittävänä asiana lyöntivoimaisella joukkueella riittää laajemminkin ratkaisijoita. Esimerkiksi nimet Riina Kerola, Emmi Laine, Iina Lehtinen ja Eveliina Toppari ovat hyvin tuttuja naisten Superpesistä seuraavalle kansanosalle.

– On pelattu ulkopeliä pitkään jo hyvin. Tuossa oli muutama aika nihkeä ottelu sisäpelin kannalta – se ei ollut meidän omaa hyvää sisäpeliämme, johon pystymme. Mynämäkeä vastaan saatiin homma sisälläkin pyörimään. Olin meidän esitykseemme tosi tyytyväinen ja yleiseen ilmeeseen, Niskanen kiittelee omiaan.

– Meillä on tosi harvakseltaan ollut pelejä tässä viime aikoina ja paljon olemme treenanneet. Vähän semmoinen kauden katkonaisuus on ollut päällä tässä vaiheessa. Tosi paljon on keretty työstämään omaa tekemistämme ja miettimään sitä. Se on ollut osasyy peleissä siihen, että toimintamme on ollut ”lamasta” välillä, Niskanen näkee.

Jatkossa tahti muuttuu. Virkiä saa tänään perjantaina vieraakseen Kempeleen Kirin ja pelaa sen jälkeen neljä runkosarjan viimeistä otteluaan ensi viikon sunnuntaihin mennessä. Niskanen lähtee innolla kohti kauden huipennusta.

– Nyt on hienoa, kun pääsemme pelaamaan runkosarjan viimeiset ottelut nopealla temmolla. Ei tarvitse kuin pelata, ja sitten pelata seuraavaa peliä.

– Tosi luottavaisin mielin, koko ajan nousevalla käyrällä mennään. Oikeaan aikaan pitää olla kunnossa, Niskanen tietää.

Naisten Superpesistä perjantaina 14.8.

Jyväskylä – Joensuu 17.30
Lappeenranta – Hyvinkää 17.30
Lapua – Kempele 17.30
Pori – Tampere 17.30 Ruutu, päälähetys

Miesten Superpesistä perjantaina 14.8.

Kempele – Raahe 17.30
Koskenkorva – Sotkamo 17.30
Kouvola – Seinäjoki 17.30