Keskiviikkona Hyvinkäällä tuli iso onnistuminen myös lautasen toisella puolella. Avausjakson ratkaisuna Vettenranta iski viuhuvan leikkurin kakkosrajasta läpi ja kiersi kunniaa, ensimmäistä kertaa urallaan Superpesiksessä.

– Tahkon kenttä on aika avoin. Jos pallo menee läpi, niin se menee myös pitkälle, Vettenranta tiesi kertoa jo Radio Porin Pesismakasiinissa maanantaina.

Kasvattajaseuraansa edustava Vettenranta uhkuu pelihaluja ja onnistumiset vain lisäävät intoa. Superpesiksessä jo kaudella 2015 debytoineen lukkarin johdolla Pesäkarhujen ulkopeli on toiminut alkukaudesta loistavasti ja antanut vastustajille vain 31 juoksua 11 ottelussa.

– Meillä on mennyt joukkueena tosi hyvin. Ulkopeliä on ollut ilo katsella ja ilo pelata, se meillä toimii tällä hetkellä erinomaisesti. Mimmit ovat aika hyvässä lyönnissä eikä mitään toissijaisia turhia virheitä keskiviikon ottelussakaan juuri tullut.

Kautta 2018 varjostivat terveyshuolet. Vuotta myöhemmin Vettenranta sai uuden kokemuksen urallaan, kun aina Pesäkarhuja edustanut Itä-Länsi-lukkari piipahti Kempeleessä. Paluu Poriin ja ison roolin vastuunkantajaksi Pesäkarhuihin on kuitenkin ollut mieleinen.

– Tosi hyvillä fiiliksillä olen mukana tässä joukkueessa. Tietenkin oli vähän pidempi harjoituskausi, mutta nyt sai oikeasti treenata ja laittaa itsensä hyvään kuntoon. Tällä hetkellä nautin suunnattomasti pelaamisesta tämän joukkueen kanssa ja pelaamisesta lukkarina.

– Yhteispeli ulkokentän kanssa toimii oikein hyvin, vähän vanhasta muististakin. En ihan tuntemattomalle paikalle tullut kumminkaan, 100 superpesisottelun rajapyykkiä lähestyvä Vettenranta muistuttaa.


Minttu Vettenranta pelasi uransa ensimmäisen naisten Itä-Länsi-ottelun Joensuussa 2018. Ensi vuonna Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Porissa 9.-10.7.2021.

Vaikka Pesäkarhut onkin kulkenut voitosta voittoon, viime syksyn välieräjoukkueista se on mitannut tasonsa ainoastaan kertaalleen Lapuan Virkiää vastaan. Viime syksyn loppuotteluvastustajan Kirittäret Jyväskylästä joukkue kohtaa aikaisintaan pudotuspeleissä.

– Hyvä, että näitä tiukempiakin pelejä tulee ja pääsemme kunnolla haastamaan itseämme. Hirveästi odotamme kunnon kärkikamppailuja ja uusia joukkueita vastaan, erityisesti (Lapuan) Virkiää uudelleen ja Manse PP:tä (Tampere).

Edellisten 12 kauden aikana Pesäkarhut on jäänyt vain kertaalleen (2015) ilman SM-mitalia. Sanomattakin on selvää, että tavoitteet ovat jälleen pitkällä syksyssä ja viimeisen ottelun voittamisessa.

– Tässä vaiheessa kautta meidän pelimme on todella hyvässä kunnossa, mutta aina voi parantaa kaikkea. Syksyllä olemme todellakin parhaassa pellissä!

Pesäkarhut Porista pelaa seuraavan kerran kotikentällään Erku Areenalla lappeenrantalaista Pesä Ysejä vastaan huomenna perjantaina kello 18. Ennakkoliput myy Lippu.fi.

Naisten Superpesiksen loppuviikon ottelut

Pe 24.7.
Mynämäki – Hyvinkää 18.00 Ennakkoliput
Pori – Lappeenranta 18.00 Ennakkoliput
Jyväskylä – Siilinjärvi 18.00 Ennakkoliput

La 25.7.
Tampere – Lappeenranta 17.00 Ennakkoliput

Su 26.7.
Joensuu – Jyväskylä 17.00 Tiedustelut
Mynämäki – Rauma 17.00 Ennakkoliput