Maila-Jussien seuratyöntekijänä aloittanut ja joukkueen kasaamisesta vastaava Jarmo Ania näkee sopimukset tärkeänä pelinavauksena kokonaisuutta ajatellen.

– Hienoa, että pääsimme jo tässä kohtaa sopimuksiin kahden nuoren, urallaan eteenpäin pyrkivän pelurin kanssa. Jo tällä kaudella molemmat pelaajat ovat osoittaneet olevansa tärkeitä palasia meidän joukkueessamme.

Maila-Jussit teki paluun naisten Superpesikseen 2015. Neljällä edellisellä kaudella ottelut ovat jatkuneet pudotuspeleissä, mutta tie on noussut pystyyn puolivälierissä. Jatkossa tähtäin on mitaliotteluihin.

– Tämän kaksikon vuoteen 2022 kestävät sopimukset antavat hyvän pohjan tulevien kausien joukkueen rakentamiseen. Ensi vuonna seuran tavoite on olla mukana mitalipeleissä, mutta juhlavuoden 2022 selkeä tavoite tulee olemaan taistelu kirkkaimmista mitaleista, Ania vahvistaa seuran tiedotteessa.

Nurmon Jymyn kasvatti Honkala voitti Lapuan Virkiässä SM-pronssia viime vuonna ja pelasi B-tyttöjen Itä-Lännessä nykyisellä kotikentällään Seinäjoella.

– Kuluva kausi on ollut opettavainen monella tavalla ja olen nauttinut treenaamisesta ja pelaamisesta aiempaa enemmän. Kehitystä on tullut niin lajitaidoissa, fysiikassa kuin henkisellä puolellakin. Siitä saa kiittää myös huikeaa valmennusta ja joukkuettamme. Tulevilla kausilla haluan kehittyä tietysti kokonaisvaltaisesti pelaajana, mutta erityisesti omaa sisäpelaamistani haluan viedä uudelle tasolle. On hienoa päästä jatkamaan hommia ”Jussittarissa”, Honkala sanoo.

Syrjälä on päässyt tällä kaudella urakoimaan lautasenkin äärellä, mikä on onnistunut erinomaisesti Ykköspesiksen vuoden 2015 parhaalta lukkarilta. Ilmajoen Kisailijoiden kasvatti valittiin naisten Itä-Länsi-otteluun kaudella 2018. Syrjälä pelasi Honkalan tavoin Virkiän SM-pronssijoukkueessa viime vuonna, mutta myös paluu Seinäjoelle maistuu.

– Paluu Jusseihin on tuntunut todella hyvältä. Joukkue otti minut syksyllä hyvin vastaan ja tuntui niin kuin olisi kotiin palannut. Olen tykännyt todella paljon meidän harjoittelusta. Fysiikkaa ja lajia treenataan sopivassa suhteessa sekä lisäksi myös taitojuttuja ja psyykkistä valmennusta. Kuluneen kauden aikana olen huomannut kehittyneeni etenkin nopeuspuolella ja lajitehokkuudessa.

– Erittäin tyytyväinen olen ollut Jussittariin myös seuran puolelta. Pelaajat saa pelata ja taustat hoitavat muut asiat. Harjoitusolosuhteet on ollut aivan viimeisen päälle ja olen tykännyt paikkakuntalaisena, kun olemme treenanneet paljon yhdessä myös fysiikkoja, Syrjälä kiittelee.

Kuluvalla kaudella Maila-Jussit on voittanut yhdeksästä ottelustaan kuusi ja saalistanut 14 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukossa kuudenteen sijaan. Huomenna keskiviikkona Maila-Jussit kohtaa paikallisvastustajansa Lapuan Virkiän neljännen kerran tällä kaudella. Ottelu nähdään Ruudun päälähetyksenä.