Haastavan kevään jälkeen pilkottaa aurinko ja kohta päästään tositoimiin pelikentille. Nyt on tärkeä varmistaa, että jokaisella pelaajalla on lisenssi maksettuna ennen ensimmäistä peliä. Lisenssin voi ostaa PPL:n lisenssikaupasta.

Aluesarjat käynnistyvät porrastetusti 15.6. alkaen ja sarjakausi päättyy 13.9.

Aluesarjamaksut pitää maksaa sunnuntaihin 21.6. mennessä täällä.
Sarjamaksut ovat:
– Maakuntasarja miehet 194€
– Maakuntasarja naiset 157€
– Piirisarja miehet 120€
– Aluesarja C-F 110€
– Aluesarja G-ikäiset 55€
– Lady Pesis 80€

Muista myös ilmoittaa joukkueesi nimilista ennen kauden ensimmäistä peliä sähköpostilla maija.viljanen(at)pesis.fi, mikäli sinulla on kaksi tai useampi joukkue samassa ikäluokassa ja aiot hyödyntää §8 ja §9 lainapelaaja-sääntöä kauden aikana. Joukkueiden määrissä saa olla enintään kahden pelaajan ero, että lainapelaajia voi käyttää.

Toinen tärkeä asia on hoitaa tuomareiden korttimaksut, jotta heillä on oikeus sarjapelejä tuomita. Mikäli tuomarilla ei ole pelaajalisenssiä, pitää hänelle ostaa myös T-lisenssi tuomarikortin lisäksi. Aluesarjapeleissä peli- ja syöttötuomareilla pitää olla voimassa oleva tuomarikortti. Tuomarikortin voi lunastaa täältä.

Uutena vaihtoehtona aikuistuomareille on tuomaripassi. Tuomaripassi on tarkoitettu aikuisille matalan kynnyksen tuomarointiin aluesarjoissa D-ikäisistä alaspäin. Ajatuksena pelaajien vanhemmat seuran/joukkueen tuomareiksi. Hinta 33€, josta vakuutuksen osuus on 20€ (vakuutus on pakollinen, jos ei ole omaa ko. toiminnan kattavaa vakuutusta). Tuomaripassin voi lunastaa lisenssikaupasta 1.4. alkaen ja jotta sen voi lunastaa pitää käydä seuran koulutus ja tehdä sääntökoe. Tuomaripassin voi lunastaa lisenssikaupasta.

Nyt on hyvä aika kerrata vielä kilpailumääräykset, turvallisuusohjeet ja vastuullisuusohjeistukset ennen kauden alkua.

Tästä se taas lähtee – pesiskausi!