Naisten Idän joukkueen valitseva Krista Haataja (o.s. Laurila) loisti naisten Superpesiksessä kolmella vuosikymmenellä (1988-2003). Hyvinkään Tahkon kasvatti pelasi ensimmäisen yhdeksästä Itä-Lännestään 1994 ja pokkasi vuoden naispesäpalloilijan pystin. Haataja voitti Suomen mestaruuden Vihdin Pallon joukkueessa 1998 ja viisi muuta SM-mitalia, joista yksi oli Porissa Pesäkarhujen seurahistorian ensimmäinen SM-mitali (pronssia) 2001.

Tuoreemmassa muistissa Superpesiksen ystävillä on Carita Toiviaisen upea pelaajaura 2004-2016. Kahdesti vuoden naispesäpalloilijaksi kruunattu Pesäkarhujen kasvatti pelasi yhdeksän Itä-Länttä ja napsi urallaan yhteensä kuusi tilastovoittoa. 12 kautta Pesäkarhuissa ja uran viimeinen kausi Lapuan Virkiässä toivat palkintokaappiin 11 SM-mitalia.

Kauden 1993 debytantit miesten Itä-Lännessä

Sotkamon Jymyn kasvatti Markus Meriläinen palkittiin Superpesiksen vuoden tulokkaana 1993. Samalla kaudella Alajärven Ankkureiden 16-vuotias Tommi Murto teki superpesisdebyyttinsä runkosarjan ottelussa Vimpelin Vetoa vastaan. Nyt usein vastakkain pelannut kaksikko kohtaa toisensa miesten Itä-Länsi-ottelun valitsijoina.

Idän joukkueen kokoava Meriläinen on kaksinkertainen vuoden lukkari, jonka ansioluettelosta löytyy yhdeksän Itä-Länttä ja viisi Suomen mestaruutta. Lännen valinnoista vastaava Murto muistetaan vaihtolyöntispesialistina ja kaksinkertaisena kärkilyöntitilaston voittajana. 10 Itä-Lännen tähtipelaaja voitti urallaan kolme pronssista SM-mitalia.

Parhaat nuoret kohtaavat 19-vuotiaiden arvo-otteluissa

Pesäpallossa tehdyn ikäluokkamuutoksen myötä Itä-Länsi-viikonloppuun kuuluu jatkossa kaksi nuorten arvo-ottelua. Tyttöjen ja poikien Itä-Lännet pelataan Porissa nuorten päivänä perjantaina 3.7.

Tyttöjen joukkueiden valitsijoina nähdään 2010-luvulta tuttuja superpesispelaajia. Idän joukkueen kokoaa tohmajärveläislähtöinen Joensuun Mailan kasvatti Heta Rautiainen, joka pelasi urallaan 135 runkosarjan superpesisottelua Vuokatin Vedossa ja Kempeleen Kirissä. Rautiainen toimii yhä aktiivisesti lajin parissa ja rakentaa uutta uraa tuomarin roolissa. Lännen yhdistelmän nimeää Pomarkun Pyryn kasvatti Ella Kaasinen. Nykyisin Kaasinen on osa pesäpallon junioripäälliköiden yhteisöä ja tekee Tahkon junioripäällikkönä arvokasta työtä lajin junioritoiminnan eteen. Kaasisella on tilastoissa 70 superpesisottelua ja takanaan mittava pelaajaura ylimmillä sarjatasoilla. Kaasinen oli nostamassa sekä Kankaanpään Mailaa (2014) että Tahkoa (2017) Superpesikseen.

Poikien joukkueiden valitsijoiksi on nimetty kokeneita pesäpallotoimijoita. Idän haminalaislähtöinen Vesa Toikka on ansioitunut monipuolisesti pesäpallon parissa ja toiminut mittavan pelaajauransa jälkeen aktiivisesti pelinjohto-valmennustehtävissä sekä aikuis- että juniorijoukkueissa. Lännen Mika Kulmala on Kankaanpään Mailan kasvatti, jolla on vyöllään pääsarjatason kokemusta niin pelaajana kuin pelinjohtajana. Kulmala elää ja hengittää pesäpalloa joka solullaan.

Itä-Länsi Porissa 3.-4.7.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Porissa 3.-4.7. Tapahtumaan on yhä saatavissa lippuja kaikkiin otteluihin. Päiväkohtaiset liput myy Ticketmaster Suomi!

Itä-Länsi-valitsijat 2020

Miehet, Itä: Markus Meriläinen
Miehet, Länsi: Tommi Murto
Naiset, Itä: Krista Haataja
Naiset, Länsi: Carita Toiviainen
Pojat, Itä: Vesa Toikka
Pojat, Länsi: Mika Kulmala
Tytöt, Itä: Heta Rautiainen
Tytöt, Länsi: Ella Kaasinen

Itä-Länsi 2020 -otteluaikataulu

Perjantai 3.7.
Poikien Itä-Länsi-ottelu 14.30
Tyttöjen Itä-Länsi-ottelu 18.30

Lauantai 4.7.
Naisten Itä-Länsi-ottelu 14.00
Miesten Itä-Länsi-ottelu 18.00