Kankaanpäässä tilanne tiedetään, mutta luotto omiin pysyy korkealla. Vaiherikas kausi halutaan päättää vaikeuksista voittoon -teemalla.

– Meidän kausi on ollut aika haastava. Heti alkukauteen tuli paljon loukkaantumisia – 2-4 peliä pelasivat ja ovat edelleen sivussa ja ovat vielä omia kavereita, pelinjohtaja Jukka Karttunen harmittelee.

Halsuan Toivon kasvatti Arttu Ruuska on ollut tärkeä vahvistus Kankaanpään Mailan joukkueelle. Kuva: Antti Haapasalo

– Keskellä kautta siellä tapahtui kaikennäköistä. Nyt, kun päästään pikkuhiljaa vakioimaan hommaa, meidän luottopelaajat nostavat tasoaan ylöspäin. (Topias) Lilja kärkenä, vähän rooli on muuttunut, (Jouni) Itävalo ja (Kari) Kellokoski, (Petteri) Kortelainen kotiuttajajokerina, Karttunen luettelee.

Kankaanpäässä ei ole jääty murehtimaan menneitä, vaan katsottu eteenpäin. Karttunen uskoo joukkueessa olevan potentiaalia nousta pudotuspeleihin.

– Jos ei jalka alkukaudesta kulkenut, nyt alkaa kulkemaan. Se auttaa meitä kyllä kovasti ja vielä on reserviä, lyöntivoimaa, kauden loppuun mennessä tulossa.

– Me haluamme mennä eteenpäin ja meillä on materiaali sellainen, jolla pitää pystyä taistelemaan pudotuspelipaikasta ja ehkä jopa selkeästi olla siinä sijoilla 7-8.

Räpylän täytyy kestää

Vastustajat ovat lyöneet Kankaanpään kentästä keskimäärin noin kahdeksan juoksua ottelua kohden. Määrä ei ainakaan voi kasvaa yhtään, sillä muuten voittamisesta tulee turhan vaikeaa. Pelinjohtaja Karttunen kaipaa myös sisäpeliin lisää virtaa.

– Pallot pitää saada kiinni, se on se tärkein juttu. Ulkopeliin me kyllä luotamme. Sisällä meillä ehkä vaikeaa on ollut, mutta kun pelataan hyvin ulkona, silloin sisälläkin on paljon helpompaa. Sisäpeliäkin meidän pitää pystyä parantamaan.


Edellisessä kotiottelussaan Kankaanpään Maila kukisti Siilinjärven Pesiksen 2-1 (6-8, 8-6, 2-0).

Ulkopelin kapellimestarina häärii parikymppinen seuran oma kasvatti Joona Lehtinen, joka lunasti ykköslukkarin paikan itselleen viime kaudella.

– Meillä pelaa Lehtinen todella erilaista lukkaripeliä kuin oikeastaan kukaan muu tässä sarjassa. Välillä se toimii tosi hyvin ja välillä se ei toimi niin hyvin, mutta kaveri pelaa oikeastaan ensimmäistä kokonaista kauttaan ykköslukkarina. Pitää antaa hänelle vielä muutamia vuosia aikaa kehittyä. Lukkari on isossa roolissa pesäpallopelissä niin kuin kaikki tietävät. Olemme tyytyväisiä häneen, Karttunen kehuu.

Suru-uutinen pysäytti

Kankaanpään Mailan toimijat ja pesäpalloyhteisö ympäri Suomen saivat kuulla musertavan suru-uutisen pari viikkoa sitten. Kankaanpään superpesisjoukkueen hieroja ja tukipilari, kahden vuosikymmenen ajan hiljaista ja pyyteetöntä, mutta samalla korvaamattoman arvokasta työtä pesäpallon eteen uurastanut Tero Kallio nukkui pois. Superpesisjoukkueessa ja seurassa tieto otettiin vastaan järkyttyneinä.

– Seuraava peli tuli niin nopeasti, ettei kukaan oikein kerennyt siihen enempää ajatella. Kun Teron menehtyminen tapahtui keskiviikko-torstai-yönä, pelasimme Vimpelissä jo torstaina, Karttunen toteaa vaisulla äänellä.

– Kotipeli Raahea vastaan oli vaikea tilanne koko porukalle. Kaikki hiljaiset hetket, surunauhat ja paljon puhetta Teron menehtymisestä, Karttunen jatkaa.

Elämän on kuitenkin jatkuttava. Surutyö pitää tehdä, mutta tiiviin kauden keskellä joukkueella riittää muutakin ajateltavaa vastapainoksi. Karttunen vakuuttaa, että Tero Kallion uroteot pysyvät ikuisesti kankaanpääläisen pesäpalloyhteisön ja superpesisjoukkueen mielissä.

– Tämäkin on elämää. Tosi raadollista se on, miten monilla maailma pysähtyy tällaiseen, mutta me menimme Vimpeliin pelaamaan. Emme me voineet jäädä himmailemaan.

– Mies ei häviä koskaan mielestä. On pystytty jättämään asia ulkopuolelle, mutta kova kolaus se oli meillekin kaikille. Toivon, että herra jostain näkee sen, mitä tämä joukkue ansaitsee.

Karttusen mukaan joukkue ansaitsee paikan pudotuspeleistä. Jäljellä on seitsemän runkosarjan ottelua, joista Kankaanpää tarvitsee voittoja. Seuraava mahdollisuus kartuttaa pistepussia odottaa tänään torstaina, kun Leppäkoski Areenalla (Pohjanlinnan stadion) vierailee Seinäjoen JymyJussit. Kesäkuun alussa Kankaanpäässä kotijoukkue voitti 1-0 (1-1, 8-6).

– Aika iso peli meillä on pudotuspelipaikan osalta JymyJusseja vastaan torstaina. Luulen, että he ovat aika käärmeissään edellisestä meidän käynnistä, Karttunen ennustaa.

Miesten Superpesiksen ottelu Kankaanpään Maila-Seinäjoen JymyJussit pelataan Leppäkoski Areenalla Kankaanpäässä tänään torstaina kello 18 alkaen. Lisätietoa on saatavissa KaMan nettisivuilta ja ennakkoliput myy Tiketti. Päivän muut miesten superpesisottelut ovat Joensuun Maila-Imatran Pallo-Veikot ja Pattijoen Urheilijat, Raahe-Koskenkorvan Urheilijat.