Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa paikkakunnalla, jota edustaa Superpesiksessä yksinomaan naisjoukkue. Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine on saavutuksesta ylpeä.

– Tämä on iso juttu meille ja haluamme tehdä Itä-Lännestä 2020 hienon tapahtuman. Katsojapohjaa on paljon olemassa, sillä Pesäkarhut on ollut alkukaudesta kuudenneksi suosituin superpesisjoukkue miehetkin huomioiden. Kun katsomot ovat lähellä ja yleisöä paljon, tunnelma nousee varmasti huippuunsa.

– Nyt laitetaan jengi isosti liikkeelle ja tehdään tästä yhteinen kansanjuhla. Haluamme lisätä ytyä tapahtumaan ja tehdä siitä helpommin lähestyttävän. Yleisön ei tarvitse miettiä, seuraavatko he aikuisten arvo-otteluita lauantaina vai sunnuntaina, kun molemmat ottelut pelataan yhden päivän aikana.

Kankaanpään Mailan kasvatti Henri Puputti pelaa jo 15. Itä-Länsi-ottelunsa Seinäjoella sunnuntaina 7.7. Kuva: Lassi Karvonen

Miesten Itä-Länsi-ottelua ei ole Satakunnassa aiemmin pelattu ja naistenkin Itä-Länsi vain kahdesti Ulvilassa (1978 ja 1990). Pesäpalloliitossa uutta aluevaltausta odotetaan luottavaisin mielin.

– Pesäkarhut on ilmiö suomalaisessa naispalloilussa ja suosituin joukkue lajirajat ylittäen. Porissa laadukkaasti järjestettyjen kotiotteluiden yleisökeskiarvo on noussut useampana vuonna yli 1000 katsojan. Seuran toiminta on yleensäkin tavoitteellista, mikä näkyy intohimoisena suhtautumisena myös Itä-Länteen. Tästä on hyvä jatkaa Seinäjoelta vahvalla organisaatiolla kohti Porin arvo-ottelutapahtumaa, tapahtumapäällikkö Sanna Regwan Pesäpalloliitosta kiittelee.

Itä-Länsi on ollut Porissa unelma jo muutaman viime vuoden ajan. Edessä on suuri, mutta samalla hieno haaste, jollaisiin Pesäkarhut on tottunut vastaamaan menestyksekkäästi.

– Kaupunki on brändännyt itseään tapahtumakaupunkina ja panostaa Itä-Länteen paljon, samoin me teemme seurana. Kuppi-istuimet asennettiin jo stadionille ja pyrimme saamaan ne lisäkatsomoihinkin. Samoin klubi- ja myyntitilat ovat uudistuneet.

– Itä-Länsi haastaa meidän organisaation kaikessa tekemisessä, mutta siihen on myös varauduttu. Emme halua päästä helpolla, vaan pidämme riman mieluummin korkealla. Organisaatiota vahvistaa vielä projektipäällikkönä myynnin ja markkinoinnin osaaja Sonja Huttunen, jonka pääasiallisena vastuualueena on Itä-Länsi. Tosissamme olemme siis rakentamassa hienoa tapahtumaa.

Essi Kylli ottaa kaiken irti Itä-Länsi-otteluiden tunnelmasta. Kuva: Lassi Karvonen

Tavoitehakuisuus näkyy jo nyt ja ”Visit Pori” on näkyvästi esillä Seinäjoen Itä-Lännessä tapahtumatorilla.

– Onnistunut Seinäjoen Itä-Länsi antaa seuraavalle vuodelle hyvän buustin. Iso pyörä laitetaan heti pyörimään ja avataan lipunmyynti elokuussa. Kausikorttilaisille järjestetään etuosto-oikeus, Saine kertoo.

Ensimmäiseen pesäpallon ystävien pyyntöön on jo vastattu.

– Rauman Suurleiri alkaa Itä-Lännen perään sunnuntaina. Järjestäjät ovat vahvistaneet, että joukkueilla on mahdollisuus saapua leirille jo lauantaina. Nuorille tarjoutuu siis mahdollisuus nähdä esikuvaurheilijansa Itä-Lännessä ennen oman leirin alkua, Saine iloitsee.

Itä-Länsi Porissa 3.-4.7.2020

Pe 3.7. B-poikien 44. Itä-Länsi-ottelu 14.30
Pe 3.7. B-tyttöjen 44. Itä-Länsi-ottelu 18.30

La 4.7. Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu 14.00
La 4.7. Miesten 86. Itä-Länsi-ottelu 18.00

Pääsylippujen hinnat

Aikuisten perjantain päivälippu alkaen 15 €
Aikuisten lauantain päivälippu alkaen 59 €

Lippujen hinnat julkaistaan kokonaisuudessaan hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua.