Pesäpallon lisenssit ja passit kaudelle 2019-2020 ovat nyt myynnissä lisenssikaupassa. Hankkimalla lisenssin huhtikuun aikana tai passin 30.6.2019 mennessä valitsemaasi tuotteeseen liittyvän vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2019 alkaen.

Nuorten pelaajien osalta lisenssivaihtoehdon määrittää ikä ja aikuispelaajien osalta sarjataso. 12-vuotiaille ja tätä nuoremmille hankitaan juniorilisenssi. 13-19-vuotiaille tytöille ja 13-18-vuotiaille pojille oikea lisenssivaihtoehto on nuorisolisenssi.

Aikuisten osalta lisenssivaihtoehdon määrää ylin sarjataso, jolla pelaaja pelaa. Tarvittaessa lisenssi pitää korottaa kesken kauden ylempää sarjatasoa vastaavaksi. Korottaminen onnistuu samalla tavoin kuin lisenssin osto eli henkilön tiedot syötetään järjestelmään, valitaan uuden sarjatason mukainen lisenssi ja järjestelmä antaa maksettavaksi lisenssien välisen erotuksen.

Tulokaslisenssi on uutuus lisenssivalikoimassa. Tulokaslisenssin hankkivat vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet pelaajat, joilla ei ole ollut aiemmin kilpailulisenssiä. Tulokaslisenssi sisältää Pesispassin eli vapaan sisäänpääsyn kaikkiin Superpesiksen ja muiden Pesäpalloliiton sarjojen runkosarjan otteluihin kaudella 2019.

Lisätietoja: https://www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit/

Pesäpalloliitossa lisenssiasioissa palvelee Ilona Näätänen | ilona.naatanen@pesis.fi | 040 777 9001