Otamme kokeiluun uuden säännön kilpailumääräyksiin kaudelle 2018. Se koskee pelaajien lainaamista pelisarjan joukkueesta toiseen saman sarjan joukkueeseen. Sääntö löytyy alta.

 
Lainapelaajien käyttäminen pelisarjassa (Sääntökokeilu kaudella 2018)
Nuorempien pelaajien peluuttamisessa oman seuran ylemmän ikäluokan eri joukkueissa ei ole rajoituksia.
Jos seuralla on pelisarjassa samassa ikäluokassa kaksi vajaata joukkuetta (esim. 20 pelaajaa), niin pelaajat tulee nimetä eri joukkueisiin ennen kauden alkua ja lähettää nimilistat aluevastaavalle maija.viljanen(at)pesis.fi. Pelaajamäärissä eri joukkueiden välillä ei voi olla kahta suurempaa heittoa kauden alussa. Jos seuran molemmat joukkueet pelaavat pelisarjassa samassa ikäluokassa, saa tällöin vajaata joukkuetta täydentää maksimissaan neljällä lainapelaajalla toisesta pelisarjan joukkueesta. Lainapelaaja merkitään pöytäkirjaan ”L”-merkinnällä.
Kilpasarjassa pelaajia ei voi liikutella samassa sarjassa joukkueesta toiseen. Suositus on kuitenkin täydentää joukkuetta nuoremmasta ikäluokasta. Mikäli lainapelaaja säännössä tapahtuu rikkomuksia, niin rikkomuksen tehnyt joukkue tuomitaan ottelu hävinneeksi aikapelissä 0-1 ja jaksopelissä 0-2 (0-1, 0-1). Yli-ikäistä pelaajaa ei voida käyttää lainapelaajana.