Valitse sivu

Pelaajasiirrot

Pelaajasiirtokausi 2023 on avattu.

Kaudelle 2022 kirjatut pelaajasiirrot löydät tämän sivun lopusta.

Seurasiirtojen verkkopalvelu  

Pelaajien seurasiirrot tehdään verkkopalvelun kautta. Verkkopalvelua käytetään, kun pelaaja siirtyy Superpesikseen, Ykköspesikseen, suomensarjaan, maakuntasarjaan, valtakunnallisiin nuorten SM-sarjoihin sekä aikuisten aluesarjaan tai C-G-nuorten aluesarjaan.

​Pesäpalloliiton liittojohtokunnan päätöksellä seuraan, jolla on maksamattomia maksuja liitolle tai Superpesikselle, ei hyväksytä pelaajasiirtoja. Yhteydenotot tilanteessa joko uuteen seuraan tai Pesäpalloliittoon merja.ahokas(at)pesis.fi

Seurasiirron kirjautuminen

Pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa alkaa ja vanhassa päättyy, kun seurasiirto on tehty ja maksettu heti siirtojen verkkopalvelussa. Mikäli seurasiirron kirjaamismaksua ei makseta heti siirron teon yhteydessä, poistuu siirto järjestelmästä ja pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa ei ole voimassa. Järjestelmästä poistunut siirto on tehtävä uudestaan ja maksettava heti verkkopalvelussa.

Huom. Pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa alkaa seurasiirron tekoajasta ja -päivästä vain silloin, kun kirjaamismaksu suoritetaan välittömästi siirron teon yhteydessä.

Pelaajasiirrolle ei pysty valitsemaan myöhäisempää alkamisaikaa.

Siirto-ohjelmaan on lisätty verkkomaksupainikkeet kirjaamismaksun suoritusta varten.

 Seurasiirtolomaketta ei toimiteta liittoon

Uusi seura varmistaa ennen siirron tekoa pelaajan vanhalta seuralta, että pelaajalla on oikeus siirtyä uuteen seuraan ja siirtoon on pelaajan/huoltajan hyväksyntä. Seura hankkii siirtoon tarvittavat allekirjoitukset 4 vuorokauden kuluessa siirron voimaantulosta ja arkistoi allekirjoitetun siirron viiden (5) pelikauden ajan. Mikäli allekirjoitettua siirtoa ei pyydettäessä pystytä toimittamaan liittoon, seuraa sakkomaksu (aikuiset 1000 €, nuoret 500 €).

Allekirjoitetun ja maksetun seurasiirron tallennus verkkopalveluun

Kun pelaajan seurasiirtoon on saatu kaikkien osapuolien allekirjoitukset ja kirjaamismaksu on maksettu,  voit halutessasi tallentaa siirron seurasiirtojen verkkopalveluun. Pääset tallentamaan siirtopaperin ohjelmaan siirron tekijän sähköpostiin lähetetyn linkin kautta 4 vuorokauden ajan siirron teosta .

Tiedoston nimi – Tallenna tiedosto pelaajan nimellä
Hae (selaa) allekirjoitettu siirto koneeltasi, siirrä ja tallenna. 

Kun siirto on tallennettu määräajassa, näkyy siirtolistalla Siirto tallennettu -sarakkeessa – Kyllä. 

Tallennetussa siirrossa on oltava kaikkien osapuolien allekirjoitus (pl välivuosia 2 tai enemmän). Siirron tallennus on vapaaehtoista.

Sarjatason nosto siirron kirjaamisen jälkeen 

Mikäli pelaaja on kirjattu alemmalle sarjatasolle ja hänet halutaan samalla kaudella nostaa korkeammalle sarjatasolle, lähetetään asiasta liittoon lähtöseuran kirjallinen hyväksyntä sekä maksetaan mahdollinen lisäkirjaamismaksu PPL:n tilille FI67 5780 0720 0320 56, viitteeksi ensimmäisen kirjaamismaksusuorituksen viitenumero sekä pelaajan nimi. Tosite maksusta toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen juha.kuoppala(ät)pesis.fi

Nettilomake pelaajasiirron sarjatason korotusilmoituksen tekemiseksi

Huom. Mikäli pelaaja on kirjattu C-nuorten aluesarjaan ja hän siirtyy samalla kaudella pelaamaan seuransa SM-sarjajoukkueeseen, on nostosta maksettava lisäkirjaamismaksu sekä tehtävä sarjatason korotusilmoitus (ks. ohje yllä).

Siirron purkaminen

Määräaikainen seurasiirto sekä 4-lomakesiirto voidaan purkaa kaikkien osapuolien (vanha ja uusi seura, pelaaja) yhteisellä kirjallisella ilmoituksella. Siirtoja ei voi purkaa aikuisten sarjojen osalta 21.7. jälkeen ja nuorten sarjojen osalta 1.6. jälkeen pl. nuoren pelaajan siirto Ykköspesiksestä Superpesikseen.

Nettilomake purkuilmoituksen tekemiseksi

Seurasiirtojen kirjaamismaksut (€)

Täys- ja määräaikainen seurasiirto, aikuisten sarjat

  1.10. – 31.1. 1.2. – 15.4. 16.4. – 21.7.
Miesten Superpesis 150 250 500
Naisten Superpesis 120 200 400
Miesten Ykköspesis 120 200 400
Naisten Ykköspesis 80 150 300
Miesten suomensarja 80 150 300
Naisten suomensarja 60 100 200
Maakuntasarjat 60 80 100
Aluesarjat 40 40 40


Täys- ja määräaikainen seurasiirto, nuorten sarjat

  1.10. – 31.1. 1.2. – 15.4. 16.4. – 1.6.
B-C-nuoret (SM) 60 80 100
C-G-juniorit 30 30 30

Seurasiirron purkaminen (määräaikaiset siirrot) on maksutonta.

Mikäli pelaajalla on välivuosia 2 tai enemmän, kirjaamismaksu Super-
ja Ykköspesikseen sekä suomensarjaan on 50 euroa, muihin sarjoihin 20 euroa.

Siirtolomakkeet on jaoteltu seuraavasti:

  • Täysseurasiirto – Superpesis, miesten Ykköspesis 
  • Määräaikainen seurasiirto – Superpesis, miesten Ykköspesis 
  • Täysseurasiirto – naisten Ykköspesis,  suomensarja, maakuntasarja, nuorten Super- ja Ykköspesis, C-nuoret (SM-sarjat) 
  • Määräaikainen seurasiirto – naisten Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, nuorten Super- ja Ykköspesis, C-nuoret (SM-sarjat) 
  • Täysseurasiirto – aikuisten aluesarja, C-G-nuorten aluesarja 
  • Määräaikainen seurasiirto – aikuisten aluesarja, C-G-nuorten aluesarja 
  • 4-siirto  (määräaikainen nuoren pelaajan siirto) - nuorten Super- ja Ykköspesis, C-nuoret, D-nuoret 

Täyttöohje

1. Täytä pelaajan perustiedot (henkilötunnus) sekä vanhan ja uuden seuran yhteyshenkilön tiedot. Ilmoita siirron tekijä rastittamalla. Ilmoitus siirron teosta lähtee automaattisesti kaikkien osapuolien ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin. Ohjelma tunnistaa pelaajan henkilötunnuksen perusteella (tunnus tallentuu ohjelmaan koodina eikä tule näkyviin siirtolomakkeeseen eikä kirjattujen siirtojen listalle).

Valitse: Seuraava vaihe 

2.  Siirron tiedot. Ohjelma ilmoittaa tällä sivulla, onko ko. pelaajalle jo tehty samalle kaudelle maksettua (=kirjattua) seurasiirtoa. Valitse uuden siirron tyyppi. 

Valitse: Edellinen vaihe tai Seuraava vaihe

3. Valitse alasvetolaatikosta pelaajan kasvattajaseura, vanha seura (=lähtöseura) sekä ilmoita pelaajan mahdollisten välivuosien määrä.

4. Valitse seuraavaksi alasvetolaatikosta uusi seura ja sarjataso/t, mille edustusoikeutta haetaan.
Huom.  Mikäli uudella seuralla on  maksamattomia maksuja liitolle/Superpesikselle, siirron teko päättyy tähän. 

Ilmoita määräaikaisessa seurasiirrossa siirron vuokra-aika. Mikäli pelaaja on vuokralla uudessa seurassa koko kauden,  on siirron päättymispäivämäärä  1.10.2023. Lyhytaikaisemmissa  vuokrasiirroissa siirto purkautuu automaattisesti lomakkeessa ilmoitetun päivän jälkeen.  Pelaajan edustusoikeus vanhassa seurassa astuu  voimaan seuraavana päivänä.

5. Siirron esikatselu. Tarkasta siirron tiedot ja mikäli siirron tiedot ovat oikein, valitse: Lähetä siirto. Mikäli korjattavaa löytyy, palaa takaisin: Edellinen vaihe. Korjaa tiedot, valitse: Seuraava vaihe. Kun tiedot ovat oikein: Lähetä siirto.

6. Maksa siirron kirjaamismaksu verkkomaksupainiketta käyttäen. Siirron tekijän sähköpostiin tulleen linkin kautta saa siirtolomakkeen tulostettua allekirjoituksia varten neljän (4) vuorokauden ajan.

Kirjattu seurasiirto päivittyy automaattisesti julkiselle siirtolistalle kerran vuorokaudessa klo 12:00.

Aiempien vuosien pelaajasiirtoja
Pelaajasiirrot 2022 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2021 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2020 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2019 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2018 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2017 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2016 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2015 (xlsx)
Pelaajasiirrot 2014 (xlsx)

Pesisleirit