Valitse sivu

Kausi 2018-2019

NuorisoleiriSuurleiriTenavaleiriNaperoleiriAlueleirit
Kaikki tuomarit150 €100 €100 €80 €50 €

Super- ja Ykköspesislisenssi on pakollinen ko. sarjoissa

  • vuonna 1998 tai aikaisemmin syntyneille naisille
  • vuonna 1999 tai aikaisemmin syntyneille miehille

Suomensarja- ja A-poika-lisenssi on pakollinen ko. sarjoissa

  • vuonna 1998 tai aikaisemmin syntyneille naisille
  • vuonna 1999 tai aikaisemmin syntyneille miehille

Maakunta-, aluesarja- ja seniorikilpailulupa on pakollinen maakunta- ja aluesarjoissa sekä yli 35- ja 45- vuotiaiden SM-sarjoissa (ellei muuta kilpailulupaa)

  • vuonna 1998 tai aikaisemmin syntyneille naisille
  • vuonna 1999 tai aikaisemmin syntyneille miehille Vakuutus on vapaaehtoinen vuonna 1998 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja vuonna 1999 tai aikaisemmin syntyneille miehille.

Baseball/softball-lisenssi on pakollinen baseballin ja softballin SM- ja Suomi-sarjassa pelaaville pelaajille ja tuomareille, joilla ei ole muuta lupaa (ei maakunta/aluesarja, seniorit).

  • 1998 tai aikaisemmin syntyneille naisille
  • 1999 tai aikaisemmin syntyneille miehille

Tuomari- ja pelinjohtajalisenssi on pakollinen tuomareille (kaikki viralliset sarjat) sekä pelinjohtajille (Super- ja Ykköspesis, suomensarja, nuorten Superpesis, B-poikien SM-sarja), joilla ei ole muuta lupaa. Tuomari- ja pelinjohtajalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Ko. lisenssi on vapaaehtoinen vakuutusmahdollisuus toimitsijoille.

Nuorisolisenssi on pakollinen liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä

  • vuosina 1999-2005 syntyneille tytöille
  • vuonna 2000-2005 syntyneille pojille

Juniorilisenssi on pakollinen vuonna 2006 ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä. Juniorilisenssissä ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Super-, Ykköspesis-, suomensarja- ja A-poikalisensseillä voi pelata ja tuomarilisenssillä toimia tuomarina myös baseball- ja/tai softball-sarjoissa. Tuomari-, pelinjohtaja ja toimitsijalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Mikäli baseball- tai softball-pelaaja pelaa myös pesäpallosarjoissa, hänelle lunastetaan korotustoiminnon kautta lisenssi oikealle sarjatasolle (erotus). Kaikilla pelaajalisensseillä voi toimia tuomarina. Tuomarina toimivan pelaajan on lunastettava Sporttiturva-vakuutus, ellei hänellä ole muuta kilpailu- tai tuomaritoiminnassa voimassa olevaa vakuutusta. Lisenssi on lunastettava pelaajan pelaaman korkeimman sarjatason mukaisesti (huomioi mm. jokerina pelaaminen v. 1997-1999 syntyneillä). Lisenssin mahdollisen korotuksen saa tehtyä korotustoiminnon kautta. Lisenssin lunastanut sitoutuu noudattamaan kaikkia Pesäpalloliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä urheilun reilun pelin sääntöjä ja eettisiä arvoja. Lisenssin haltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunnan dopingsäännöstöä.

Pesispassi (2004 tai sen jälkeen syntyneet)

Pesispassi, sisältää vakuutuksen: 10 € Pesispassi on käytössä pelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa: Pesiskoulut, pienpesisturnaukset (pl. valtakunnalliset ja alueleirit), Naperopesis, Hitteri-turnaukset, Pesiskerhot.

Pesispassi ei ole voimassa liiton tai sen alueiden järjestämässä leiri- ja sarjatoiminnassa, jossa pidetään sarjataulukkoa eikä D-, E-, F ja G-ikäluokkien joukkuetoiminnassa (harjoitukset ja pelit).

Harrastepassi (1.4.1938-31.12.2003 syntyneet, 1.4.2018 alle 80 v.)

Harrastepassi ilman vakuutusta: 5 € Harrastepassi vakuutuksella: 5 + vakuutus 25 € = 30 €

Harrastepassi on käytössä harrastepelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa: Lady-Pesis, Sekapesis, Äijäpesis, Kuntopesis, Hitteri, Harrastepesiksen SM-kisat, Opiskelijoiden SM-kisat, Puulaakipesis, Firmapesis, baseball-/softball-/kickball-harrasteturnaukset, muut mahdolliset harrasteturnaukset.

Passien vakuutusta ei voi vaihtaa tai irtisanoa kesken kauden. Passia ei voi muuttaa lisenssiksi. Passit eivät ole voimassa liiton tai maakuntien järjestämässä virallisessa kilpailu- ja leiritoiminnassa.