Valitse sivu

Yhteistyökumppanit

Seikkailusveitsi & Superpark– edut Nuorisoleirin leiripassilla

 

Seikkailusveitsi Kiipeilypuisto: Mikä korkean paikan kammo? Köysi-vaijeri-kiipeilypuistossa on 12 eritasoista rataa. Huimat liu’ut aiheuttavat riemunkiljahduksia. Aikaa on hyvä varata pari tuntia ja varustukseksi säänmukaiset ulkoiluvaatteet sekä hyvät kengät (esim. lenkkarit). Koe elämys koko joukkueen voimin hintaan 150 €/joukkue!

www.seikkailusveitsi.fi

 

  

Superpark Sveitsi: Koko joukkueelle sisäänpääsy SuperPark Sveitsin aktiviteettipuiston riemuihin hintaan
120 €/joukkue. Mukaan sisäliikuntavaatteet (sukkasillaan tai sisäkengillä)!

superpark.fi/park/sveitsi/

 

   

Leirin aikana hotellivarausten yhteydessä -2 € alennus molempien puistojen sisäänpääsystä
koodilla “pesisleiri”!

JOUKKUE ILMAISEKSI SVEITSIN UIMALAAN!

 

Hyvinkään Nuorisoleirille osallistuvat joukkueet pääsevät kokonaisuudessa yhdessä kerran uimaan ilmaiseksi!

Joukkueen valmentaja/muu yhteyshenkilö tuo mukanaan nimilistan, laskee valmiiksi, kuinka monta uimaria on menossa sisään ja ilmoittaa kassalla henkilömäärän rannekeita varten. Näin vältytään ruuhkatilanteelta jonossa.

Uimalan aukioloajat:

https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat/sveitsin-uimala/

Sijainti:

Sveitsin uimala Google Mapsissa

LEFFATARJOUS NUORISOLEIRILÄISILLE!

 

Ohjelmiston löydät osoitteesta:

https://hyvleffat.fi/

Kinoman sijainti Google Mapsissa ja osoite: Ahdekallionkatu 3, 05820 Hyvinkää

AMARILLON VIRVOITUSJUOMATARJOUS!

Tarjoamme ison virvoitusjuoman (0,4ltr) veloituksetta lounasannoksen tai pääruoan ostajalle
(yksi juoma/ruokailija, arvo 3,80€). Tarjous voimassa pesisleirin ajan 22.-27.7.2019.

Lounaslistan sekä ruokalistan löydät:

www.raflaamo.fi/fi/hyvinkaa/amarillo-hyvinkaa

 

 

NUORISOLEIRIN PIHKALASSA JÄRJESTETTÄVÄT KILPASARJAN
ITÄ-LÄNNET KANTAVAT NIMEÄ ELÄMÄNI SANKARI!

ELÄMÄNI SANKARI NUORTEN HYVINVOINTIIN VAIKUTTAMASSA

Hyvinkään Tahkon pesiskoulujen 20v juhlavuoden teemasta syntyi vuonna 1997 Elämäni Sankari -projekti. Projektin syntyyn vaikutti Suomessa tuolloin käynnissä oleva ns. toinen huumausaineaalto. Tällöin Suomessa oli liikkeellä kovia huumausaineita ja mm. suonensisäinen käyttö oli melko runsasta aiheuttaen ongelmia koko väestölle. Vuoden 1998 pesäpallon sopupeliskandaali johti siihen, että projektin toimijat päättivät perustaa Elämäni Sankari ry:n. Näin myös tapahtui ja yhdistys syntyi vauhdilla Nuorisopesis ry:n, Tahko ry:n ja MLL:n Hyvinkään yhdistyksen voimin.

Reilun 20 vuoden aikana Elämäni Sankari ry on kehittynyt ehkäisevän päihdetyön ja hyvinvoinnin edistämisen asiantuntijajärjestöksi. Järjestön keskeisenä työn muotona on säilynyt kohtaamistyön toteuttaminen kouluissa ja oppilaitoksissa. 2010-luvulla Elämäni Sankari on pitänyt keskimäärin 450 päihdeoppituntia vuosittain, joissa kohdataan keskimäärin 12.000 ihmistä. Järjestö tuottaa myös materiaalia ehkäisevään työhön, järjestää useita eri tapahtumia, kehittää toimintamalleja kohtaamistyöhön ja toimii aktiivisesti vaikuttamistyössä sekä Hyvinkäällä että valtakunnallisesti ehkäisevän päihdetyön verkostossa. Elämäni Sankari ry:n jäsenyhdistyksiä on tänä päivänä 23 kpl, joista valtakunnallisia toimijoita mm. Suomen Salibandyliitto ja Suomen Valmentajat ry.

20 vuoden aikana nuorten päihteiden käyttö on muuttunut monessa mielessä hyvään suuntaan. Raittiiden osuudet ovat olleet kasvussa, mutta toisaalta myös niiden osuudet, jotka käyttävät päihteitä. Puhutaan siis polarisoitumisesta, jossa ääripäät erottuvat. Suurin osa nuorista kuuluu tähän välimaastoon, joka vielä empii omaa suhdettaan päihteisiin. Järjestömme kokee ehkäisevän työn erittäin merkitykselliseksi, jonka työn arvoa on erityisen haastava mitata. Suuria haasteita nykypäivänä tarjoaa alkoholin humalajuominen, kannabiksen lisääntynyt käyttö, sekakäyttö ja ns. muuntohuumeiden lisääntyminen. Ehkäisevälle työlle on siis edelleen tarvetta ja tämä tulisi huomioida myös esim. kuntatasolla, kun päätetään kunnan sisäisistä painopisteistä hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta.

Nykypäivänä kasvavan haasteen meille kaikille tarjoaa elämänhallinnan tasapainotilan löytäminen. Tällä tarkoitetaan yksilön kohdalla nukkumista, päivittäistä liikkumista, ruokailemista ja suhtautumista viihde-elektroniikan tarjoamiin virikkeisiin. Nuorilta kysyttäessä lähes poikkeuksetta saamme kuullaksemme, että nukkumisen haasteet ovat näistä suurimmat. Uskallan väittää, että tämä ei kosketa pelkästään nuorisoamme vaan ihan meitä kaikkia. Hyvän tasapainotilan löytäminen on avainasemassa, jotta voidaan puhua elämänhallinnan balanssista.

Elämäni Sankari ry:ssä on painotettu jo reilun kahdenkymmenvuoden ajan liikunnan ja harrastusten merkitystä lasten / nuorten hyvinvoinnin taustalla ns. suojaavana tekijänä. Uskomme vahvasti siihen, että terveillä arvoilla varustettu harrastustoiminta on mitä parhainta ehkäisevää työtä kodin merkitystä unohtamatta. Ohjaajien ja valmentajien merkitys tässä toiminnassa on varsin keskeinen. Nuorisoleirin kaltaiset tapahtumat jättävät kaikille paikalla oleville pysyviä muistijälkiä ja moni saa leireiltä myös esim. uusia ystäviä. Järjestömme puolesta haluan toivottaa kaikille tämän vuoden Nuorisoleiriläisille taustajoukkoineen oikein mahtavaa leiriviikkoa ja hyvää sekä nautinnollista kesää!

 

Henrik Norrena
toiminnanjohtaja
Elämäni Sankari ry