1. Kuka olet ja mitä teet työksesi?  Olen Tuomo Tuhkanen, Viialan Virin pesäpallojaoston puheenjohtaja ja pesäpallotoiminnan vetäjä. Työpaikkani on Autokeskuksessa, varaosamyyjänä.
  2. Mitä teet vapaa-ajallasi?  Kesäisin vietän paljon aikaa pesäpallon parissa ohjaten ja pelaten sekä Superia seuraten. Lisäksi mökkeilen Kiteellä ja kalastelen, jos jää aikaa. Talvella käyn salilla ja liikun muutenkin ja tietenkin käyn viikonloppuisin pilkillä.
  3. Olet vuosia järjestänyt Etelä Pirkanmaan harrastepesissarjaa, kerro vähän tästä sarjasta.  Minä olen ollut tässä harrastesarjassa mukana 2000 -luvun alusta saakka, ensin vain pelaajana. Silloin se oli vielä Valkeakosken -sarja, jossa oli joukkueet myös Viialasta ja Toijalasta. Sittemmin Valkeakoskella pesäpalloinnostuksen hiipuessa on joukkueita ”kalasteltu” lähikunnista ja sarjan järjestämisvastuu pikku hiljaa siirtyi minulle. Välillä sarja meinasi jo lopahtaakin kokonaan. Yhtenä kesänä ei saatu kuin kaksi joukkuetta ja sarja jäi pelaamatta. Seuraavana talvena kuin tilauksesta ppl:n Mika Mikola otti yhteyttä. Keväällä palaveerattiin pari kertaa Mikan kanssa ja siten sain uusia yhteyksiä toisiin harrastajiin. Nyt sarjassa pelaa joukkueet Akaasta, Valkeakoskelta, Lempäälästä, Kangasalta, Pirkkalasta ja Nokialta. Aina on pelattu sekajoukkuein ja suurella ikähaitarilla. Sarja on todella ”matalan kynnyksen” sarja ja sitä pelataan ihan omakustanneperiaatteella ilman sarjamaksuja. Tuomarointikin hoidetaan joukkueiden sisältä. Pelejä on aina kaksi illassaan, joissa kolmas mukana oleva joukkue hoitaa tuomaroinnin.
  4. Mitä pesäpallotoimintaa Akaassa järjestetään tänä kesänä? Viialan Viri järjestää harjoituksia ja pelejä sekaporukalle ja harjoituksia lady -porukalle. Jos halukkaita on tarpeeksi, niin  mennään lady -turnauksiin. Toijalan Vauhti jarjestää pesiskoulua lapsille kahdessa ryhmässä. Pesiskoululaisia viedään yhdessä pienpesisturnauksiin.
  5. Paljonko on harrastajia? Tarkkaa lukua ei ole, mutta on meillä Vauhdin kanssa yhdessä varmaan yli 50 harrastajaa.
  6. Mikä sinua motivoi olla mukana järjestämässä pesäpallotoimintaa? Pesäpallo on hieno harrastus ja on mukava seurata erilaisten ja eri ikäisten ihmisten kehittymistä ja onnistumisia pelin parissa. Ja samalla pääsee itsekin pelaamaan.
  7. Miltä sinun näkövinkkelistä pesäpallo Pirkanmaalla näyttää? Mielestäni on selviä piristymisen merkkejä harrastepesiksessä. Ja tietenkin MansePP:n viimevuosien menestystä on ollut mukava seurata.

Nopeat:

Lempi vuodenaika – syyskesä

Ruoka – grillattu pihvi ja salaatti

Juoma – vesi

Elokuva – ei ole suosikkia

Kirja – ei ehdi lukemaan

Esikuvasi – ei ketään yksittäistä

 

  1. Hienoin persoona, jonka olet tavannut pesiksen parissa?  Toni Kohonen