Valitse sivu

Kahden edellisen kauden Suomen mestari Kirittäret on aloittanut kautensa tuloksellisesti vahvasti ja ottanut 14 ottelustaan yhtä monta voittoa. Toki otteluista yhdeksässä vastustaja on ollut joukkue pudotuspeliviivan alapuolelta.

Kovat ottelut otetaankin nyt joukkueessa innollaan vastaan. Mahdollisuuksia tasonmittaukseen ovat tällä viikolla jo tarjonneet Seinäjoen Maila-Jussit ja eilen todella väkevästi haastanut Hyvinkään Tahko.

– Lyönnit eivät menneet ihan sinne, minne piti. Pikkuisen lepoakin on pidetty, eikä niin paljoa harjoiteltu, joten sekin saattoi näkyä suorituksissa. Ei välttämättä olisi ansaittu kolmea pistettä tuolla sisäpelillä, pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen myönsi perjantai-illan ottelusta.

– Sunnuntain ottelu on ollut todella odotettu Jyväskylässä. Ehkä sekin vähän vaikutti, vaikka pyrittiin pitämään ajatukset Hyvinkäässä, joka on pelannut hyvin. Tahkolle pitää antaa hatunnosto. Ei siellä pelkästään meidän huonoutta ollut ja lukkari (Anni Heikkilä) pelasi hyvin, Viljanen lisäsi.

Kärkipään ottelut valmistavat loppukautta ajatellen. Kirittärillä on runkosarjan loppuohjelmassaan vielä kuusi ottelua ml. Manse PP kotona ja vieraissa, reissupeli Lapualla sekä päätöskierroksen kotiottelu Tahkoa vastaan. Viime syksyn loppuotteluvastustajan Pesäkarhut Porista joukkue kohtaa aikaisintaan pudotuspeleissä.

– Hyvä, että tulee tiukkoja vääntöjä ja että niistä olemme saaneet käännettyä voittoja. Sisäpelillisesti ei ihan ole ollut parasta, mutta toki siinä on ollut vastustajankin hyvyyttä. Tärkeänä asiana se ei kuitenkaan ulkona näkynyt, vaikka sisällä ei peräkkäisiä onnistumisia aina tullutkaan, Viljanen mietti.

Perjantain nahkeammastakin pelistä löytyi silti viitteitä Kirittärien kahdesta edellisestä mestaruuskaudesta. Numerolla lyövät kotiuttajat Emma Körkkö ja Jutta Myllyniemi ovat murtautuneet tilastossa viiden kärkeen, mutta Hyvinkäällä ottelun ratkaisi kolmella kotiutuksellaan hallitseva pudotuspelien arvokkain pelaaja, Go On Superjokeri Siri Eskola. Ulkopelissä Ella Korpela häikäisi kolmoskopparin tontilla linkoamalla pallon kotipesään tulisesti Tahkon Pauliina Harisen painuvasta välilyönnistä ja polttamalla etenijän selvästi. Nämä ovat esimerkkejä suorituksista, jollaisilla Kirittäret on aiempina kausina loistanut.

Sunnuntaina luvassa on tunnetasoltaankin takuulla kiihkeä kohtaaminen, jossa haetaan asetelmia myös loppukauteen. Ottelut eivät ole siskoja keskenään eli pudotuspelihenkisesti aiempiin tuloksiin ei ole liikaa tuijottaminen.

– Tänään on alettu toden teolla keskittymään Manseen, tätä ottelua on täällä pitkään odotettu. Sisäpelillisesti ei ollut meiltä paras esitys perjantaina, joten sitä pitää parantaa, Viljanen sanoo.

Aurinkoinen kesäkeli näyttäisi hellivän kärkiottelua, joten odotettavissa on runsaasti katsojia Hippokselle. Ennakkoliput myy Nettilippu.

Suora päälähetys Kirittäret-Manse PP -ottelusta alkaa Ruudussa klo 16.45. Tarkista seurakoodi ja tue uudella Ruutu+-tilauksella kotiseuraasi.