Valitse sivu

Mitä pienpesis on?

 • Aktiivisuutta, paljon suorituksia, tekemällä oppimista
 • Peliä pelataan tenavapallolla pienemmällä kentällä
 • Joukkueessa 5-7 pelaajaa, jossa ulkopelissä pelipaikkoja kierrätetään
Ilmoittautuminen Pienpesisturnauksiin on avattu!

Keskimaalla pelataan kahdessa ikäluokassa:

 • F- ja G-ikäiset (v. 2010-2011 -synt., 2012 -synt. ja nuoremmat)
 • D- ja E-ikäiset (v. 2006-2007 ja 2008-2009 -synt.)

Pelipäivät ovat jo tiedossa:

 • torstai 21.5.
 • lauantai 13.6.
 • lauantai 11.7.
 • lauantai 8.8.
 • lauantai 12.9.

Turnauspaikat valitaan myöhemmin. Turnaukset järjestetään Hämeen ja Keski-Suomen alueella (olethan yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut järjestämään turnauksen). Pienpesikseen ilmoittautuessa voit kertoa mihin kaikkiin turnauksiin aiotte osallistua. Voit myös kertoa mahdolliset esteet tai halunne järjestää turnaus ilmoittautumisen yhteydessä (lomakkeen kohta ”Muut lisätiedot”).

Turnausten alustavat otteluohjelmat julkaistaan viikkoa ennen turnausta. Sarjamaksu on 55 euroa / joukkue ja se sisältää kaikki turnaukset. Huomaa, että pelaajalla tulee olla kilpailulisenssi eli joko nuoriso-, juniorilisenssi tai uudella pelaajalla tulokaslisenssi.

Aikataulu laaditaan joukkuemäärän mukaan. Joukkue pelaa vähintään 2 peliä/pelipäivä.

Järjestävä seura vastaa:

 • kenttävaraukset, kenttien piirtämiset, tuomarit ja pelipallot
 • pelipäivän otteluaikataulun laadinta ja tiedotus (7 päivää ennen)

Liitto vastaa:

 • sarjaohjelman teosta
 • auttaa kaikessa mahdollisessa erityisesti uusia seuroja

Säännöt lyhyesti:

Turnaus pelataan pienpesiksen säännöillä. Joukkueessa on 5-7 pelaajaa. Ulkopelaajien määrä (5-7 kpl) päätetään pelinjohtajien keskinäisellä sopimuksella pelikohtaisesti. Lukkari vaihtuu vuoroparin vaihtuessa. Muita ulkopelipaikkoja kierrätetään. Joukkueen lyöntijärjestys arvotaan pelin alussa. Pelin kesto on 2 täyttä vuoroparia. Vuoropari vaihtuu kahden lyöntikierroksen jälkeen. Yhden lyöjän aikana voi tulla vain yksi vapaataival (2 väärää). Tämän jälkeen väärät syötöt ovat mitättömiä.Tolppasyöttöä voi käyttää, mikäli sisäpelaajien taitotaso sen mahdollistaa. Harhaheitosta voi edetä seuraavalle pesälle.

Tuomarikorttia ei vaadita. Pelit alkavat tasatunnein. Hutunkeitto tulee suorittaa ennen pelin alkamista. Pelin lopuksi kokoonnutaan kiilaan.

Pienpesiksessä joukkueen etu antaa tilaa ennakkoluulottomalle yrittämiselle, kannustamiselle ja yksilöiden kehittymiselle. Pelaajat saattavat pelata elämänsä ensimmäistä peliä ja tuomarit tuomita sitä. Tehdään siitä yhdessä positiivinen kokemus.

Lisätietoja:
Perttu Hautala, perttu.hautala@pesis.fi, p. 040 5624846