Valitse sivu

Alkavalta visiitiltä seura hakee pysyvyyttä. Mansen Pesäpallo piipahti Superpesiksessä 1991 ja sitä edellistä tamperelaisjoukkueen esiintymistä miesten pääsarjatasolla pitää hakea Pyrinnön ajoista 1950-luvulta. Toistaiseksi ainoan miesjoukkueen Suomen mestaruuden on Tampereelle tuonut Valtion Lentokonetehdas 1942.

Manse PP:llä on alkavalla kaudella joukkueet sekä miesten että naisten Superpesiksessä. Seuralla on edellytykset nousta kaikilla osa-alueilla huipputasolle ja niittää menestystä tulevina vuosina. Miesten ensimmäinen harjoitusottelu päättyi tappioon Kankaanpään Mailalle 0-2 (3-4, 2-3), mutta kokonaisuuden kannalta lopputulostakin merkittävämpää olivat hallissa yli 500 katsojan kansoittamat lehterit.

– Hyvältähän tilanne kaikin puolin tuntuu. Samalla täytyy koko ajan muistaa, että menestykseen vaaditaan työn tekemistä. Palaset meiltä löytyvät, nyt ne pitää loksautella kohdilleen, kokenut pelinjohtaja Matti Iivarinen muotoilee.

– Hyvin oli katsojia ensimmäisessä harjoitusottelussamme ja hyvin he elivät pelissä mukana. Uskon, että täältä löytyy hyvä maaperä pesäpallolle. Jokaisella paikkakunnalla, jolla olen aiemmin itse pelannut tai johtanut peliä, on oma pesiskulttuurinsa – niin on tännekin sellainen muotoutunut, Iivarinen ihastelee.

Manse PP:n joukkue on hyvin mielenkiintoinen seurattavaksi. Kokoonpanosta löytyy viime vuosilta tuttuja ratkaisijoita ja pelillisten taitojen lisäksi persoonansa likoon laittavia Itä-Länsi-tason vahvistuksia, kuten räiskyvä Juuso Myllyniemi ja yleisönsä ottava jokeritykki, parhaimmillaan yli 100 lyötyä kaudessa takova Juha Niemi.

– Niemi on tietysti meillä isossa roolissa ja varmasti seurattu pelaaja. Myllyniemi, (Tuomas) Tuohisaari ja (Mikko) Haukkala ovat omilla pelipaikoillaan tärkeitä pelaajia. Mielenkiintoisena nimenä yleisölle näyttäytyy Joonas Eirola, joka on kauan ollut pelaamatta. Eirolan paluuta huipulle on varmasti mielenkiintoista seurata.

– Samaan hengenvetoon pitää nostaa esiin yhtä lailla kaikki pelaajat, jotka ovat täällä aiemmin pelanneet ja nostaneet joukkueen Superpesikseen. He ovat ehdottomasti myös isossa osassa, kun joukkueen peliä rakennetaan kohdilleen.

Manse PP:n vastustaja Halli-SM-avauksessa on Hyvinkään Tahko, jota vahvistavat Kainuun kasvatit, Sotkamon Jymyssä Suomen mestaruuksia voittaneet Markus Tuikka ja Jere Vikström sekä nuori kouvolalaislähtöinen Kristian Malikine. Pelinjohtajana debytoi 360 superpesisottelua urallaan pelannut Pasi Kokkonen aisaparinaan Juuso Kerola. Iivarisen suurin fokus on kuitenkin joukkueen oman pelin kehittämisessä ja yhteisessä tekemisessä.

– Homma on tietysti vielä alkumetreillä, mutta harjoituskausi on sujunut onnistuneesti. Odottavalla kannalla ollaan ennen lauantaita. Hitusen altavastaajana lähdetään kauteen, kun sarjanousija kuitenkin olemme.

– Realiteetti on iso vaihtuvuus. Meille on kuitenkin tullut tosi hyviä ja laadukkaita pelaajia. Omaa peliä pitää joukkueena pystyä rakentamaan, eikä se tule hetkessä. Siihen tarkoitukseen, yhteisen sävelen etsimiseen, nämä ottelut ovat todella hyödyllisiä ja niiden kautta saadaan hommaa eteenpäin. Rakennustyötä tehdään, mutta tavoite on tietenkin pelata jokaisessa ottelussa hyvin.

Manse PP:n ja Tahkon lisäksi lohko D:n kolmas joukkue on Kouvolan Pallonlyöjät. Halli-SM-alkulohko-otteluiden kokoonpanot julkaistaan Superpesiksen nettisivuilla perjantaisin kello 13. Iivarinen etenee askel kerrallaan ja on valmiina reagoimaan vaihtuviin tilanteisiin pelin kehittymisen edellyttämällä tavalla.

– Kokoonpanoa katsotaan peli kerrallaan. Yhden harjoitusottelun olemme pelanneet ja saaneet siitä kokemuksia. 17 miestä on ringissä, joten mahdollisuuksia on.

Miesten Halli-SM-turnaus jatkuu viikonloppuna kahden ottelun voimin. Hyvinkään Tahko ja Manse PP kohtaavat Tampereella lauantaina kello 18. Lohko A:n avausottelussa Pattijoen Urheilijat Raahesta ja Kempeleen Kiri ottavat toisistaan mittaa Ouluhallissa sunnuntaina kello 13. Ruudun Fanikamera seuraa kaikkia Halli-SM-alkulohkojen otteluita suorissa lähetyksissä.

Kaikki Halli-SM-ottelut ja turnausmääräykset: www.superpesis.fi/halli-sm