Pesäpallo. Kansallislaji. Elokuvaa jo sinänsä! Keskimaan alueella on aloitettu seurojen yhteistyötä ja kauden 2020 etenemistä kuvaavan dokumentin kuvausprojekti. Dokumentin kuvaa pesismedioista sekä mm. Manse PP:n ja Hämeenkyrön Räpsän videomateriaaleista tuttu Hannu Kallio. Dokumentti 2020 toteutetaan yhteisöllisen kehittämisen periaatteella; seurojen ja osallistujien kesken tapahtuvalla ideoinnilla, keskinäisellä yhteistyöllä sekä urheilullisella asenteella.

Projektin tarkoituksena on lisätä pesäpallon, laadukkaan juniorityön ja valmennuksen näkyvyyttä. Lisäksi tarkoituksena on kuvata seurojen ympärivuotista yhteistyötä sekä pelaajapolun tueksi toteutettuja akatemiatoimintaa ja yläkoululeiritystä. Mukana on myös tuomaritoiminta. Kauden etenemistä kuvataan kilpatasolla C- ja B- ikäisten tyttöjen joukkueissa, joista osa pelaajista on jo siirtymässä Superpesikseen. Pesiskauteen liittyy runsaasti vauhdikkaita, tunteikkaita ja tapahtumarikkaita hetkiä, joita on tarkoitus tallentaa aidoissa olosuhteissa kansallislajin tunnetta ja ilmapiiriä kunnioittaen.

Dokumentin kokoaminen kestää n. 1,5 vuotta ja se julkaistaan nettiversiona v. 2020 loppuun mennessä. Mukana ovat Pesäpalloliiton Keskimaan alue, Hämeenkyrön Räpsä, Ruoveden Pirkat, Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit sekä Keskimaan seurojen kanssa yhteistyötä tekevä Mailajuniorit Kankaanpää. Dokumenttiin osallistuu näistä kustakin joukkueiden lisäksi kaikkiaan 11 nimikkopelaajaa, joiden kokemukset värittävät kauden tapahtumia. Tällä hetkellä osallistuvien seurojen yhteistyöverkosto on valmis ja kuvaukset on aloitettu syksyn järjestäytymisestä sekä harjoituksista joukkueissa. Kuvamateriaalia voi seurata instagramista @pienseuratkopittaa sekä internetistä www.kalliohannu.com.

Dokumentti toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin tuottajan, yhteistyöseurojen sekä muutaman henkilön muodostaman ohjausryhmän kesken. Tällä hetkellä dokumentti etsii osallistuville seuroille ja joukkueille dokumenttinäkyvyydestä kiinnostuneita sponsoreita, jotta kohtuulliset matkakorvaukset kuvaajalle mahdollistuvat. Mainosnäkyvyydestä saa lisätietoja tekijöiltä.

Kiinnostuitko dokumentista, onko sinulla ideoita? Tule mukaan! Kevään osalta käsikirjoitus on juuri työn alla – ole yhteydessä tekijöihin.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Hannu Kallio: 040-8251630, sähköposti: hannu@kalliot.net

Dokumentin suunnittelija, kuvaaja ja toteuttaja – Hannu Kallio