Viikonloppuna huipentui kauden 2019 päätös palkintojenjakotilaisuudessa Himoksella. Ennen palkintojenjakoa pidettiin seuraseminaari, jossa käytiin läpi alueemme kauden onnistumisia ja tilastoja. Lisäksi katsastimme tulevan kauden toimintasuunnitelman. Kiitos paikallaolleille seura-aktiiveille! Alla listattuna kaikki kauden 2019 palkitut. Onnea palkituille!

Miespelaaja 2019: Ville Hotakainen

”Ville on kasvanut nopeasti yhdeksi Manse PP:n miesten joukkueen henkisistä ja pelillistä johtajista, jolla on kyky koviin ratkaisuihin niillä tärkeillä hetkillä. Tämän lisäksi hän on toiminut tamperelaisen pesäpallon positiivisena keulakuvana matkalla kohti Superpesistä ja lajin huippua. Hän on erittäin pidetty henkilö, niin joukkueen kuin fanienkin keskuudessa ja luo ympärilleen positiivisen sekä huippu-urheilua vaativan ilmapiirin”

Naispelaaja 2019: Emma Körkkö

”Kärkilyöntitilaston 1. Lyöjätilaston 5., Etenijätilaston 12. Esimerkillinen huippu-urheilija, sekä sisällä että ulkona valtakunnan top 3 tasoa”

Tuomari 2019: Tommi Nupponen

”Muodosti Ossi Muuraisen kanssa valtakunnan parhaan tuomariparin, sai laajalti kehuja pesisyhteisöltä. Tuomitsi 3 viimeistä finaalia loistavasti”

Valmentaja 2019: Manse PP miehet valmennustiimi

”Pesäpallon on peli. Peliälyn lisäksi siinä tarvitaan mitä monipuolisimpia lajitaitoja. Näistä ei nykypesäpallossa ole hyötyä, mikäli pelaajan nopeus- ja lajitehokkuusominaisuudet ei ole viritetty huipputehoille. Pesäpalloilijan elämä vaatii omistautumista urheilulle kokonaisvaltaisesti. Urheilijan tulee miettiä päivän ateriat, unen määrä ja palauttavat toimenpiteet. Kaiken lisäksi hänellä tulee olla vahva itseluottamus sekä mahtava kuuluvuuden tunne joukkueeseen sekä seuraan. Ja tälle kaikelle pitää rakentaa ympäristö. Pesäpallon valmentaminen on urheilulajien yksi haastavimmista kokonaisuuksista ja vuosien ajan tässä työssä on erinomaista työtä tehneet Manse PP:n valmennustiimi päävalmentaja/pelinjohtajan Mika Kulmalan johdolla. Valmennus on huipputasolla harvoin yhden henkilön näytöstä, vaan siihen osallistuu iso joukko henkilöitä. Mikan aisapareina ovat toimineet Mikko Pirhonen, Turo Lauttamus ja Varalan Valmennuskeskuksen valmentajat Marko Haverinen, Jenni Puputti ja Tiia Hautala sekä monia muita joukkueen arkeen kuuluvia henkilöitä”

Pelinjohtaja 2019: Nalle Viljanen

”Molemmat naisten superpesiksen finaalijoukkueet olivat hyvin tasaisia. Suurin ero oli pelinjohdossa. Pelinjohtajana Nalle on taktinen, kunnianhimoinen, uudistushaluinen. Maineikas valmentaja, huippupelinjohtaja”

Joukkue 2019: Manse PP Miehet

”Nousu Superpesikseen, Ykköspesis oli yhden joukkueen näytöstä. Monta kertaa ollaan oltu lähellä, nyt se viimein tapahtui”

Seura 2019: Jyväskylän Pesis

”Tämä seura hoiti erinomaisesti kaudella talousasiat. Seura sai valtavaa menestystä jälleen ja kunnianhimo tekemiseen on hienolla tasolla.10. Suomen Mestaruus on kova saavutus seuralta”

Poikajuniori 2019: Jasperi Luoma

”Vaati rohkeutta nuorena lukiolaisena hypätä muuttokuorman päälle ja lähteä valloittamaan isompaa tonttia pesiskentältä. Jasperin loikka oli loistava – hän oli yksi ykköspesiksen parhaista ulkopelaajista ja osoitti kehittymispotentiaalin myös mailanvarressa. Hän johti pelillisesti Mansen B-poikia ja oli yksi tärkeimmistä tekijöistä ykköspesiksen parhaassa ulkokentässä. Pelaajana hänen vahvuuksiaan on nopeasti leikkaava peliäly, joka yhdistyy hyvään liikkeeseen ja heittokäteen. Hänen kykynsä nollata epäonnistumiset sekä päästä takaisin pelin päälle on poikkeukselliset. Tulevaisuudessa tästä herrasta voi hyvinkin kasvaa Itä-Länsi tapahtumien vakiokävijä kentän puolella”

Tyttöjuniori 2019: Anna Ala-Kauhaluoma

Anna oli kuluneella kaudella yksi naisten superpesiksen nuorimpia pelaajia ja otti paikkansa manse pp:n naisten yhdeksiköstä upealla ja varmalla ulkopelillään. Lisäksi hän oli 19. naisten superpesiksen lyöjätilastossa runkosarjassa. Anna valittiin myös naisten Itä-Länsi arvo-otteluun uransa ensimmäistä kertaa. Hän oli myös kantava voima Hämeenkyrön B-tyttöjen joukkueessa heidän voittaessaan pronssia. Annan vahvuuksia ovat ulkopelissä rauhallisuus ja pelinlukutaito sekä sisäpelissä monipuolisuus ja loistava kumura.

Nuorisotuomari 2019: Kalle Lampinen

”Kalle on päättyneen kauden aikana ajanut itsensä sisään pääsarjatasojen aputuomaririnkiin ja c-tasolle. Kalle osoittanut kykynsä tehdä hyviä ja oikeita päätöksiä kovissakin paikoissa. Kalle on ikä huomioon ottaen erittäin kypsä ja osaava tuomari”

Nuorisotuomari 2019: Joel Lovikka

”Joel Lovikka on hoitanut Pirkanmaan alueella tuomaritehtäviä esimerkillisesti ja erittäin ahkerasti läpi kesän. Joel on hakenut tuomarikokemusta usealta eri leiriltä ja kehittyminen tuomarina on huomattu myös Superpesis-tasolla”

Juniorivalmentaja 2019: Riina Kankaanperä

”Pesisliikkarista C-tyttöihin, valittiin Suurleirin parhaaksi pelinjohtajaksi, valittiin C-tyttöjen Itä-Länteen. Oppimis- ja koulutushaluinen, loistava laji- ja pelitaitojen opettaja. Ahkera ja luotettava”

Seuratoimija 2019: Tomi Ahola

”Seuran menestyminen ei ole vuoden prosessi vaan tulokset mitataan yleensä vasta vuosien päästä ensimmäisistä palavereista. Räpsässä menestys näkyy naisten ja b-tyttöjen nousujohteisena menestyksenä, junioritoiminnan monipuolisena kehittymisenä sekä seuran toimimisena aktiivisena osana Pirkanmaalaista pesäpalloa. Tämä toiminta tarvitsee onnistuakseen hyvät vuorovaikutustaidot omaavan johtajan ja intohimoja sytyttävän visionäärin – Tomi Aholan”

Talkoolainen 2019: Antti Meriläinen

”Kun Hippoksella on peli, näet ystävällisen, sydämellisen ja ahkeran keltaliivisen miehen talkoohommissa. Pitkän linjan talkoolainen, aina avulias ja talkootyöstä Pesäpalloliiton ansiomitalinkin saanut Antti Meriläinen”

Junioriseura 2019: Manse PP

”Manse pp:n junioreissa on hyvä organisaatio, jossa on osaavia ja välittäviä ihmisiä. Tämä luo hyvän ilmapiirin uudelle pelaajalle tulla pelaamaan pesäpalloa Manse pp:n väreihin. Junioreissa tehdään myös hyvää ja laadukasta valmennusta. On tärkeää saada seuran omista junioreista kasvatettua huippupelaajia kohti Superpesistä. Tätä työtä tehdään hienosti joka ikäluokassa. Lisenssilukuja tarkasteltaessa kasvua tapahtuu joka vuosi. Manse pp juniorit ovat tällä hetkellä Keskimaan alueen suurin junioriseura”

Vuoden startti 2019: Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit G-pojat

”Pesisliikkarin pohjalta lähti kuuden pojan harjoitusryhmä käyntiin, lopulta lapsia oli kolmisenkymmentä. Vastuuvalmentajana Timo Rautiainen, apuna Hannu Kiukkonen, Mika Laulainen ja Juhani Lehtimäki. Pelasi Pienpesisturnauksissa parhaimmillaan kolmella joukkueella”

Juniorijoukkue 2019: Hämeenkyrön Räpsä B-tytöt

”On ehkä väärin palkita tämä joukkue pelkästään vuoden juniorijoukkueena. Tämä joukkue on ollut jo useamman vuoden valtakunnan eliittiä tekemisen tasossa ja sitoutumisessa, mikä näkyy niin joukkueen kuin yksilöidenkin kehittymisessä. Joukkue on raivannut tietä Räpsäläisen pesäpallon aurankärkenä ja on pelannut iloista sekä taistelevaa pesäpalloa. Joukkueesta on kasvamassa useampia Superpesispelaajia ja joukkue sai tänä vuonna palkinnoksi ensimmäiset seuran mitalit B-tyttö ikäluokassa. Tämä mitali on kuitenkin vain jäävuoren huippu ja palkinto on annettu osoituksena kunnioituksesta useamman vuoden pitkäjänteisestä, sitoutuneesta ja laadukkaasta huippu-urheilusta”

Rautsin pytty 2019: Jouni Rosenberg

”Paljon on puhuttu siitä, miten hieno ja ainutlaatuinen tunnelma Kaupin pesäpallostadionilla on. Tätä kuulee niin pelaajien kuin yleisönkin joukosta. Moni haluaa tulla katsomaan pelejä jo pelkästään tunnelman takia. Ison osan tästä tunnelmasta luo Jouni, joka upealla tavalla osaa ottaa yleisön mukaan peliin sekä selittää uusille katsojille pelin kulkua ja pesäpallon osittain myös haastavia pelisääntöjä. Katsojan on helppo ymmärtää peliä ja päästä pelin ytimeen. Hyvät naiset ja herrat: Jouni Rosenberg!”

Upin pytty 2019: Hannu Kallio

”Pesäpallo, kuten urheilu yleensäkin toimii meillä tunteiden sytyttäjänä ja ympäristönä, jossa voimme huutaa iloamme ja jakaa kyyneleitä sekä vain elää yhdessä yhteisen intohimon arkea. Nämä tunteet voimistuvat joukkueessa ja niihin on helppo yhtyä lähipiirissä. Näiden tunteiden välittyminen ulospäin saa ihmiset kiinnittymään lajiin ja seuraan. Näiden tunteiden välittäjänä Hannu on tehnyt ainutlaatuista työtä niin Manse PP:ssä kuin Räpsässäkin. Hän on saanut taltioitua monet hetket, joista välittyy juuri se asia miksi olemme urheilussa mukana. Iso kiitos Hannulle tästä pyyteettömästä työstä meidän kaikkien hyväksi”