Valitse sivu

Keski-Suomen miesten kuntopesiksen lopputurnaus eli Final Four pelattiin lauantaina hyvässä säässä Yrttisuon kentällä Jyväskylässä. Ensimmäisessä välierässä kohtasivat runkosarjan voittaja Kiri 2 ja runkosarjan nelonen Jyväskylän Lohi 2. Lohi aiheutti turnauksen ensimmäisen yllätyksen voittamalla Kirin puhtaasti 2-0 (5-2, 4-3). Jokerina pelannut Juuso Tajakka löi juoksuista neljä Riku Orpanan viilettäessä kolmesti kotiin.

Toisessa välierässä kohtasivat runkosarjan kakkonen Uuraisten Urheilijat ja kolmonen Jyväskylän Kiri 1. Peli oli ulkopelin juhlaa. Ensimmäinen jakso päättyi 1-1, hallitseva mestari Uurainen punnersi Janne Takasen johdolla toisesta jaksosta 4-2 -voiton ja eteni finaaliin.

Pronssiottelussa kohtasivat siis Kiri 1 ja Kiri 2. Kiri 1 voitti jännittävän ottelun kotiutuslyöntikilpailussa 3-2 (jaksot 5-6, 2-0) ja voitti pronssimitalit.

Yhteiskuvassa Kirin molemmat joukkueet.

Loppuottelussa pelasivat siis Lohi ja Uuraisten Urheilijat. Finaalin sankariksi nousi Jussi Muilu, joka löi ottelussa peräti seitsemän juoksua. Jaksot 2-0 Lohelle ja himottu Unen pytty sai vuodeksi uuden kodin.

Hopeajoukkue Uuraisten Urheilijat joukkuekuvassa.

Final Fourin voittaja Jyväskylän Lohi

Unen pyttyä nostaa kapteeni Jahva Jauhiainen.

Finaalin sankarin Jussi Muilun kommentit kuntopesiksestä:

”Hieno turnaus, porukat pelasivat tosissaan. Hieno mahdollisuus harrastaa lajia hyvässä seurassa. Voittaminen on toissijaista”

Kahdesta läpilyönnistä Muilu jatkoi:

”Ensimmäisestä Läski Ihanainen antoi vinkin lyödä kolmosluukkuun. Toinen läpilyönti oli hyvä kupperi, löin kerran samanlaisen Haminan Vallikentällä ja tulos oli sama.”