Valitse sivu

Viikon Hän on Jyväskylän Valon varapuheenjohtaja Sini Siekkinen

  1. Mitä teet työksesi?  Työskentelen julkishallinnossa palvelupäällikkönä

    2. Entä vapaa-ajalla? Kesällä vapaa-aika kuluu pitkälti pelatessa ja ohjatessa pesäpalloa, talvella taas salibandyn parissa. Yleensä hoidan useampana iltana viikossa myös seuran asioita. Muutoin vietän vapaa-aikaani perheen ja ystävien parissa sekä pupukamujen kanssa vöyhätessä.

   3. Mikä on Jyväskylän Valon näkymät tulevaisuuteen? Visiota täytyy koko seuran kesken vielä pohtia, mutta haluamme jatkossakin tarjota matalan kynnyksen liikuntaa mahdollisimman laajalle joukolle.

    4. Mitä tavoitteita Valolla on? Haluamme panostaa aktiiviseen talkootoimintaan ja tarjota erilaisia vaihtoehtoja matalan kynnyksen liikunnalle. Haluamme olla helposti lähestyttävä seura : )

    5. Paljonko Valolla on a) jäseniä b) aktiivisia vapaaehtoisia

Jäseniä on ollut tasaisesti päälle sadan, tänä vuonna mennään varmastikin lähemmäksi 200 jäsentä. Aktiivisten vapaaehtoisten määrä riippuu laskentatavasta: lähes kaikki tekevät kuitenkin jotain vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Seuran toimintaan tarvitaan johtokunta, jossa meillä on yhdeksän toimijaa, mutta jokainen ryhmä tarvitsee myös omat vapaaehtoiset: yksi leipoo pullat peleihin, toinen huolehtii varusteista, kolmas laskee budjettia, toiset hankkivat yhteistyökumppaneita ja talkoita jne.

    6. Mitä pesistoimintaa Valolla on tänä kesänä?

Naisten maakuntasarja, miesten piirisarja sekä naisten harrastepesis.

    7. Kerro hieman tarkemmin naisten harrastepesiksestä, joka palkittiin viime vuonna Keskimaan alueen vuoden starttina

Naisten harrastepesiksessä ei ole tasovaatimuksia, vaan tarkoituksena on nauttia pesäpallosta matalalla kynnyksellä hyvässä seurassa. Viime kesänä naisten harrastepesis järjestettiin ensimmäistä kertaa ja suosio yllätti meidät kaikki! Laitoimme tavoitteeksi ~20 osallistujaa, mutta jo ensimmäisissä reeneissä oli peräti 56 osallistujaa! Isoin kiitos kuuluu seuramme Anne Ala-Luomalle, joka otti päävastuun harrastepesiksestä ja sai homman pyörimään aivan älyttömän hienosti!

Harrastepesis jatkuu nyt toista kesää ja harjoituksissa on ollut osallistujia keskimäärin 40, joka on jälleen aivan huikea määrä! Tänä vuonna olemme saaneet myös KKI-hanketukea, jonka avulla pystymme maksamaan ohjaajille edes vähän korvausta hienosta työstä. Muutoin mennään paljon talkoovoimin ja osallistumismaksut käytetäänkin kenttä- ja varustekuluihin. Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osallistujille ja ohjaajille!

    8. Laadi Valon SWOT-analyysi (vahvuudet, heikkoudet, uhat, mahdollisuudet)

Vahvuudet: Huippu tyypit! Eri ikäisille matalan kynnyksen toimintaa, helppo tulla mukaan toimintaan.

Heikkoudet: Tehtäväkuvaukset ja toiminta-ajatus vaatii viilausta. Näkyvyys ja tukien saanti on haaste matalan kynnyksen liikunnassa.

Mahdollisuudet: Ideat otetaan hyvin vastaan. Matalan kynnyksen toiminnalle on kysyntää -> mahdollisuus laajentaa toimintaa

Uhat:  Uusien sitoutuneiden vapaaehtoisten mukaan saaminen. Matalan kynnyksen aikuisliikunta saa heikosti tukea, mutta kaikki vuorot ja välineet maksaa.

    9. Mikä sinua motivoi olemaan aktiivinen Jyväskylän Valossa?

Mahtava porukka! Niin kuin Anne on joskus kuvannut, olemme pieni suuri seura : ) Parasta on myös se, että kaikki on mahdollista ja ideat otetaan hyvin vastaan!

10. Nopeat

    lempiruoka Tortilla

    juoma Kokis

    elokuva Tyttö sinä olet tähti

    tv-sarja Ensitreffit alttarilla

    esikuvasi Armi Ahola

    hienoin persoona, jonka olet tavannut pesiksen parissa

Niitä on monia! Parasta on myös se, että osa on jäänyt elämääni jäädäkseen! : )