Valitse sivu

Viikon Hän on Hämeen tuomarikouluttaja Sari Palokari.

1. Mikä on toimenkuvasi pesäpalloliikkeessä?

– Toimin Keskimaan alueella tuomariryhmässä, Hämeen maakuntakouluttajana ja S-tuomarina.


2. Miten näet tuomaritilanteen nykyhetken?

– Tilanne voisi olla parempi, etenkin kun harrastajamääriä ollaan tietoisesti pyritty kasvattamaan. Innokkaita nuoria ei tunnu olevan riittävästi, mutta toivottavasti laatu korvaa määrän.

3. Millä toimenpiteillä tuomareita saataisiin lisää?

– Tähän minulla ei ole suoraa vastausta – yksi voisi olla tuomaritoiminnan parempi markkinointi; miten tuomarinakin voi menestyä ja nauttia pelistä, vaikkei itse pelaa. Vaikka tuomarin on oltava jämäkkä ja tuntea säännöt hyvin, niin haudanvakava ei tarvitse olla. Paitsi Tero Heikkilä saa olla, kun on haudankaivaja ammatiltaan.


4. Onko tuomarikoulutuksissa käynyt hyvin porukkaa?

– Viime vuonna väkeä oli parissa yksittäisessä koulutuksessa enemmän, mutta ilokseni olen saanut käydä kahdessa uudessa seurassa kouluttamassa! Pesis siis kiinnostaa maakunnassa, mikä on hyvä merkki.

5. Tekisitkö diktaattorina sääntömuutoksia?

– En ainakaan suuria. Ehkä tarkennuksia, joiden avulla minimoitaisiin tulkinnat – olisi suoraviivaisempaa sekä tuomareille että pelaajille. Hyvää työtä sääntöjen kehityksessä on viime vuosina tehty, siitä kiitokset työryhmälle.


6. Käytkö arvioimassa kesällä paljon tuomareiden edesottamuksia?

– Kaikki pelit käyn katsomassa, mitkä ehdin. Miesten Ykköspesiksen lisäksi tuomaroin alkavan kesän aikana ainakin naisten ja miesten suomensarjaa, ehkä naisten Ykköstäkin, mikäli aikataulut natsaavat. Peleissä lupaavia tuomareita on helpompi arvioida, kuin pelkästään kentän laidalta; mikäli luottamus syntyy pelissä tuomarien välillä, sitä on helpompi jalostaa eteenpäin.


7. Mitä teet työksesi?

-Olen vastaanottovirkailijana kansainvälisen ketjun hotellissa, ja teen ainoastaan yövuoroa.


8. Mitä teet vapaa-ajallasi?

-Pesiksen ohella vietän aikaa perheen parissa ja koiran kanssa touhuten. Talvisin käyn katsomassa avomieheni lentopallopelejä, mistä on tullutkin uusi laji-innostus myös televisiosta seurattavaksi!


9. Nopeat

Lempiruoka

– kanatortilla itse tehdyn salsan ja guacamolen kanssa

Juoma

– appelsiinimehu

Elokuva

– Bohemian Rhapsody

TV-sarja

– jos on pakko sanoa yksi… se on NCIS.


Esikuvasi

– oma isä, McGyVeli (Veli nimeltään, McGyver taidoiltaan… rakentaa vaikka toimivan wc:n tiiliskivestä, purkasta ja kuminauhasta)

Hienoin persoona, jonka olet pesiksen parissa tavannut

– jo edesmennyt Päivi Hongisto oli yksi hienoimmista persoonista, joihin olen saanut tutustua ylipäätään – hänen poismenonsa oli todella suuri menetys sekä Pöytyälle että koko pesäpalloyhteisölle. Hänen aikanaan Pöytyän pesisyhteisöön muodostunut toimintakulttuuri sen sijaan elää ja voi hyvin!